کتاب «ازدواج گرایی و ازدواج گریزی در ترازوی اخلاق» منتشر شد
کتاب "ازدواج گرایی و ازدواج گریزی در ترازوی اخلاق" تألیف دکتر عبدالله عمادی، از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، اخلاق، بخشی اساسی از زندگی انسانی است که نقش مهمی در شکلدهی روابط اجتماعی و فردی هر فرد ایفا میکند. از سویی دیگر، ازدواج، یکی از کهنترین نهادهای اجتماعی شناخته شده در تاریخ بشر است. در دنیایی که انتخاب ها بیش از پیش متنوع شده است، ازدواج، تجرد و انواع مختلفی از رابطه، موضوعی جذاب و از بحثبرانگیزترین موضوعات اجتماعی است.
کتاب حاضر سعی کرده است به بررسی عمیق گرایش های مختلف نسبت به ازدواج در ایران بپردازد و به سؤالاتی پاسخ دهد که ممکن است هر روز در ذهن انسان شکل بگیرد به اینکه: آیا ازدواج همچنان ارزشمند است؟ آیا برخی افراد که از آن می گریزند، کار درستی می کنند؟ آیا باید ازدواج کنم؟ آیا می توانم به جای ازدواج، مسیر دیگری را پیش بگیرم که احساس رضایت و کمال بیشتری به من بدهد؟ آیا تا به حال در مورد معنای واقعی ازدواج و تصمیم گیری در آن تردید داشته اید؟
در این کتاب، نویسنده با عنایت به تجربیات واقعی، مطالعات علمی و نظریات فلسفی، نشان می دهد که چگونه ازدواج و تشکیل خانواده می تواند یک انتخاب اخلاقی یا غیر اخلاقی باشد. همچنین به طور خاص، تحلیلی از ارزش و الزام آن از منظر اخلاق اسلامی ارائه می دهد.
کتاب "ازدواج گرایی و ازدواج گریزی در ترازوی اخلاق" تلاش دارد تا گامی مؤثر در ارتقای سطح آگاهی و تفکر در باره ازدواج اخلاقی بردارد و به خواننده در انتخاب و تصمیمگیری آگاهانه در این زمینه و نیز روشن شدن ابهامات و یافتن مسیر درست کمک کند و در نهایت، زمینهساز تشکیل خانوادههای خوب و ارزشمند باشد.
با توجه به این رویکرد، پژوهش حاضر در سه بخش و چهارده فصل سامان یافته است که به قرار ذیل می باشد:
بخش اول: دیدگاه های اخلاقی مدافع ازدواج و تشکیل خانواده
فصل اول: دیگرگرایی
فصل دوم: قانون طبیعی
فصل سوم: وظیفه گرایی دینی
فصل چهارم: فضیلت گرایی
فصل پنجم: کارکردگرایی اخلاقی
فصل ششم: جامعه گرایی
فصل هفتم: غایت گرایی سعادت نگر
بخش دوم: دیدگاه های اخلاقی مخالف ازدواج و تشکیل خانواده
فصل هشتم: فردگرایی اخلاقی
فصل نهم: انسان گرایی کانتی
فصل دهم: زمینه گرایی
فصل یازدهم: قراردادگرایی
فصل دوازدهم: فمینسم
فصل سیزدهم: پیامدگرایی
فصل چهاردهم: تجددگرایی
بخش سوم: ارزش داوری ازدواج و تشکیل خانواده در اخلاق اسلامی
کتاب "ازدواج گرایی و ازدواج گریزی در ترازوی اخلاق" تألیف دکتر عبدالله عمادی به زبان فارسی در قطع رقعی و در 360 صفحه به نگارش درآمده است و در سال 1403 با همکاری انتشارات دارالحدیث منتشر شده است.
اخبار و برنامه های پژوهشگاه قرآن و حدیث در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/quran_hadith
