۰.به خدا سوگند، آنان، شیعیان ما اهل بیت هستند. خداوند، این وعده را به دست مردی از ما برای آنان محقّق میسازد و او، «مهدی» این امّت است. او کسی است که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله [در باره او] فرمود: «اگر تنها یک روز به پایان دنیا باقی مانده باشد، خداوند، آن روز را چنان طولانی میگردانَد تا مردی از عترت من و همنام من، بیاید که زمین را پُر از عدل و داد کند، چنان که پُر از ظلم و جور گشته است».
۴. در روایتی دیگر از امام صادق علیه السلام نقل شده که در باره (وَ لَیمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ وَ لَیبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً) فرمود:
۰.عُنِىَ بِه ظُهورُ القائِمِ علیه السلام.۱
۰.منظور از این آیه، ظهور قائم است.
۵. مرحوم طَبرِسى در ذیل آیه، از اهل بیت پیامبر علیهم السلام این حدیث را نقل مىکند که فرمودهاند:
۰.إنَّها فِى المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ.۲
۰.این آیه در مورد مهدىِ آل محمّد است.
با تأمّل در این آیه، میتوان گفت: هدف نهایى حکومت دینى، عبادتِ خالى از شرک است: (يَعْبُدُونَنِى لَا يُشْرِكُونَ بِى شَئْاً). البتّه این عبادت خالى از شرک، اوّلاً در قرآن، هدف آفرینش معرّفى شده: (وَ مَا خَلَقْتُ ٱلْجِنَّ وَ ٱلاْءِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ)۳ و ثانیاً جز با حکومت عدل، امکانپذیر نیست.
خداوند در ادامه آیه میفرماید: (وَ مَن کفَرَ بَعْدَ ذَلِکَ فَأُوْلٰئِکَ هُمُ الْفَاسِقُون؛ و کسانى که بعد از آن کافر شوند، فاسق هستند).
این عبارت، هشداری است به کسانی که بعد از تحقّق وعده جامعه جهانی، قدر این