پیامها
۱. عصمت اهل بیت علیهم السلام
از این که وجوب اطاعت اهل بیت(، در ردیف وجوب اطاعت خدا و پیامبر صلی الله علیه و آله قرار گرفته است، مىتوان عصمت اهل بیت علیهم السلام را برداشت و استفاده کرد؛ زیرا اگر معصوم و مصون از خطا نباشند، ممکن است فرمانى مخالف فرمان خدا و رسول بدهند و در این صورت، به یقین، اطاعت از آنان، واجب نیست. امام على(، در این باره مىفرماید:
۰.إنَّما أمَرَ اللّهُ عز و جل، بِطاعَةِ الرَّسولِ لِأَنَّه مَعصومٌ مُطَهَّرٌ وَ لا یَأمُرُ بِمَعصِیَتِهِ، وَ إنَّما أمَرَ بِطاعَةِ أُولِى الأَمرِ لِأنَّهُم مَعصومونَ مُطَهَّرونَ.۱
۰.خداى متعال به اطاعت از رسول، فرمان داد، چون او معصوم [و پاک] است و به گناه، فرمان نمىدهد و به اطاعت از صاحبان امر، فرمان داد، چون آنان، معصوم [و پاک] هستند.
۲. وجوب اطاعت از رهبرى
نظام اسلامى بدون اطاعت از اولو الأمر، تحقّق نمىپذیرد؛ زیرا در زندگى اجتماعى، اختلاف و تنازع، طبیعى است. از این رو، باید محور و ملاکى موجود باشد تا در مورد احکام و مقرّرات جامعه، حرف نهایى را بزند. پیام «آیه اولی الأمر»، این است که اطاعت از ولىّ امر، مقدّمه پیدایش نظام است. با اطاعت از رهبرى، نظام اسلامى شکل مىگیرد. از پیامبر خدا( نقل شده که فرمود:
۰.اِسْمَعُوا وَ أطیعُوا لِمَنْ وَلاّهُ اللّهُ الأَمرَ، فَإِنَّهُ نِظامُ الإسلامِ.۲
۰.از کسانى که صاحبان امرند، شنوایى داشته باشید و فرمانشان را اجرا کنید که نظام اسلام، در آن است.
از مطالب پیشگفته، روشن شد که ولىّ امر، امام معصوم است و در زمان حضور او،