بدین سان، پیوستگى اهل بیت علیهم السلام به آسمان و آسمانیان، هویدا مىگردد.
د ـ تداوم ثمربخشی (تُؤْتِی أُکُلَها کُلَّ حینٍ بِإِذْنِ رَبِّها)
یکی دیگر از ویژگیهای شجره طیّبه اهل بیت علیهم السلام، تداوم ثمربخشی است، آن هم به گونهاى که هر گاه به سویش دست دراز کنند، ناامید و دست خالى بر نمىگردند. بىگمان، چنانچه مصداق شجره طیّبه، انسانِ موحّد و باشناخت باشد، میوه و برکات آن، فراوان خواهد بود؛ همچون عبرتآموز بودن نگاههاى او،۱ حکیمانه بودن شنیدنىهایش۲ و....
ثمردهىِ درخت وجود اهل بیت(، آنچنان گسترده است که آدمى در پرتو بهرهگیرى از آنها، گرههاى دشوارى از زندگى دنیایى خود را مىگشاید و در فراز و نشیب آن، از میدانهاى خطرناک و پرآسیبى مىگذرد.
کوتاه سخن، آن که بهتر است به این حقیقت اعتراف کنیم که: قلم، در برشمردن دامنه برکات شجره طیّبه اهل بیت علیهم السلام و قلمرو فایدهرسانى آنان، ناتوان و درمانده است.
گفتنى است بر پایه عبارت (بِإِذْنِ رَبِّهَا) در آیه شریف، نخست آن که همه کارهاى فرا بشرى اهل بیت(، با خواست خداوند انجام مىگیرد و از خود در این باره، استقلالى ندارند؛ وانگهى، پاسخ به توسّلهاى انجام گرفته به آنها نیز با حساب و کتاب و با روى آوردن به مصلحت افراد، انجام مىشود.
چند نکته ادبى
در این آیه شریف، نکات ادبى بسیارى وجود دارد که به برخى از آنها اشاره مىشود:
۱. عبارت (أ لَم تَرَ؛ آیا ندیدى؟). به کار بردن این عبارت سازوکارى است براى آمادهسازى ذهن شنونده تا در انتظار مطالبى که پس از آن مىآید، باشد.
۲. معنای استفهام. بهرهگیرى از پرسش در آیه شریف، براى تشویق شنونده به دانستن است.
۳. به کار بردن فعل ماضى. آیه با به کارگیرى «لَمْ» که به معناى نفى فعل در زمان