نیازمند سند معتبر است و قرآن کریم، بهترین سند براى شناخت صحیح اهل بیت علیهم السلام است؛ چرا که مدرکى است که همه فرقههای اسلامى بر آن اتفاق نظر دارند.
بر این پایه، در این نوشتار، تلاش خواهیم کرد تا با تکیه بر آیات قرآن، «اهل بیت علیهم السلام» را به امّت اسلامى معرّفى کرده و بدین سان، همه مسلمانان زندهدل و متعهّد را حول محور مطمئن خاندان پیامبر خدا صلی الله علیه و آله گرد آوریم و از این راه، فرا روى آنان عرصهاى فراخ و پُرظرفیت براى جامعه بزرگ اسلامى در جهت وحدت کلمه، بگشاییم.
ب ـ شناخت اسلام ناب
حدیث متواتر ثقلین، اهل بیت علیهم السلام را همتای همیشگی قرآن کریم معرّفی میکند. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در این حدیث شریف تأکید دارد که تمسّک به قرآن و عترت در کنار هم، مانع از گمراهی امّت اسلامی پس از وی خواهد شد. نخستین پیام روشن این حدیث که بر وجوب تمسّک مسلمانان به اهل بیت علیهم السلام دلالت دارد، مرجعیت علمی و دینی آنان است.
آیه وراثت کتاب۱ نیز ـ که در ادامه بررسی میشود ـ، به روشنی، اهل بیت علیهم السلام را وارثان دانش قرآن و میراثدار علم نبوی معرّفی کرده. و مرجعیت علمی پس از پیامبر صلی الله علیه و آله را به آنان اختصاص میدهد.
افزون بر این، سنّت پیامبر خدا صلی الله علیه و آله تا نیمه اوّل قرن سوم هجرى، عمدتاً از سوی اهل بیت او علیهم السلام انتشار و تداوم یافته و همه سخنان آنان که به ما رسیدهاند، در واقع، روایت از پیامبر خدا صلی الله علیه و آله هستند، چنان که امام صادق علیه السلام مىفرماید:
۰.حَدیثی حَدیثُ أبی، وَ حَدیثُ أبی حَدیثُ جَدّی، وَ حَدیثُ جَدّی حَدیثُ الحُسَینِ، وَ حَدیثُ الحُسَینِ حَدیثُ الحَسَنِ، وَ حَدیثُ الحَسَنِ حَدیثُ أمیرِ المُؤمِنینَ، وَ حَدیثُ أمیرِ المُؤمِنینَ حَدیثُ رَسولِ اللّهِ، وَ حَدیثُ رَسولِ اللّهِ قَولُ اللّهِ عز و جل؛۲
۰.حدیث من، حدیث پدرم است و حدیث پدرم، حدیثِ جدّم است و حدیثِ