۰.همانا خداوند، ما اهل بیت را برترى داده است. چگونه چنین نباشد، حال آن که خداوند در کتابش فرموده است: (خداوند مىخواهد تنها از شما اهل بیت، آلودگى را دور سازد و شما را کاملاً پاک نماید). خداوند، ما را از پلیدىهاى پنهان و پیدا، پاک کرده است. پس ما راه حق را مىپوییم.
امام حسن مجتبى علیه السلام نیز فرموده است:
۰.إِنَا أَهْلُ بَیتٍ أکرَمَنَا اللّهُ بِالإِسْلامِ، وَ اخْتارَنا وَ اصْطَفانا وَ اجْتَبانا، فَأَذْهَبَ عَنَّا الرِّجْسَ وَ طَهَّرَنا تَطْهِیراً، وَ الرِّجْسُ هُوَ الشَّکُّ، فَلا نَشُکُّ فِی اللّهِ الْحَقِّ وَ دینِهِ أَبَداً، وَ طَهَّرنا مِنْ کُلِّ أَفْنٍ وَ غِیَّةٍ.۱
۰.ما خاندانى هستیم که خداوند با اسلام، گرامىمان داشته است و ما را برگزیده و انتخاب و اختیارمان کرده است و هرگونه رِجس را از ما دور نموده، کاملاً پاکمان گردانیده است. رِجس، همان شک است و ما هرگز در وجود خداى حق و دین او تردید نمىکنیم و خداوند، ما را از هر گونه سسترأیى و گمراهى پاک گردانیده است.
طهارت مطلقِ اهل بیت، به معناى عصمت و مصونیت آنان، هم از گناه و هم از اشتباه است. از این رو، این ویژگى، پایه و اساس سایر خصایص برجسته اهل بیت علیهم السلام و رمز شایستگى آنان براى امامت و رهبرى امّت اسلامى است.
در روایات اسلامى، بیست و دو ویژگى مهم۲ براى اهل بیت علیهم السلام ذکر شده است که ریشه بیشتر یا همه آنها طهارت و عصمت آنهاست. از جمله ویژگىهاى مهمّ اهل بیت علیهم السلام، همتایى آنان با قرآن است که در حدیث معروف «ثقلین» بر آن تأکید شده، که اگر آن بزرگواران، معصوم نبودند، نمىتوانستند همتاى قرآن باشند و اطاعت از آنان واجب باشد.
راز عصمت انبیا و اوصیا
با عنایت به این که ویژگى عصمت اهل بیت علیهم السلام و مصونیت آنان از گناه و اشتباه،