تاريخ انتشار: یکشنبه 1394/5/25
کد خبر: 44497

تشریح عملکرد گروه اخلاق نظری پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی

به گزارش پژوهشگاه قرآن و حدیث آخرین پژوهش ها و طرح های انجام شده گروه اخلاق نظری پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی با حضور رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، حضرت آیت الله ری شهری و سایر مسئولان مورد تشریح و ارزیابی قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی صادقی، مدیر گروه اخلاق نظری  پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی در ابتدا ضمن معرفی پژوهشگران این گروه، گفت: یکی از مهمترین برنامه های این گروه پرداختن به طرح کلان پروژه مطالعات فلسفی اخلاق است که می تواند در بلندمدت به استخراج دیدگاه های اسلامی درباره فلسفه اخلاق بینجامد.

 

ایشان در ترسیم سرفصل های این کلان پروژه افزود: این طرح دارای سرفصل های زیادی است که می بایست در فازهای مختلفی انجام پذیرید. در فاز ابتدایی این طرح، سرفصل هایی همچون خودگروی، سودگروی، دیگرگروی، فضیلت‌گروی و نظریه امر الهی در فلسفه اخلاق غرب مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت.

 

وی در ادامه اظهار داشت: در مراحل و فازهای بعدی، به بررسی تطبیقی این یافته ها با آیات قرآن کریم پرداختیم که حاصل این مطالعات و پژوهش، انتشار مقالات علمی در مجلات مخلتف  علمی پژوهشی بوده است که از باب نمونه می­توان به مواردی همچون:

۱. بررسی و نقد نظریه خودگروی اخلاقی در غرب

۲. خودگروی اخلاقی؛ نگاهی قرآنی

۳. مفهوم غایت در نظریات اخلاقی

۴. سودگروی اخلاقی از منظر قرآن

۵. بررسی و نقد نظریه لذت‌گروی اخلاقی

۶. بررسی و نقد دیگرگروی اخلاقی در غرب

۷. دیگرگروی اخلاقی؛ نگاهی قرآنی

۸. اخلاق محبت؛ مبانی و اصولبررسی و نقد فضیلت‌گروی اخلاقی

۹. فضیلت‌گروی گذشته و حال؛ یونان باستان و پینکاف

۱۰. بررسی تاریخی نظریه امر الهی در فلسفه اخلاق غرب

۱۱. اقسام نظریه امر الهی

اشاره نمود.

حجت الاسلام دکتر هادی صادقی در تبیین تدوین کتاب های اخلاق نظری در این گروه گفت: یکی دیگر از فعالیت­های گروه در ادامه کلان پروژه مطالعات فلسفی اخلاق، نگارش کتاب درباره مهم‌ترین نظریات فلسفه اخلاق است که در حال حاضر مراحل فیش‌برداری و نگارش پنج کتاب در دستور کار قرار دارد.

 

ایشان در ادامه افزود: پس از این مراحل، به بررسی تطبیقی نظریات و مکاتب اخلاقی با قرآن و حدیث خواهیم پرداخت.

 

مدیر گروه خلاق نظری در پایان سخنان خود اظهار داشت: در پایان نیز، دیدگاه‌های اخلاق نظری دانشمندان اسلامی در حوزه‌های کلامی، اصولی، تفسیری و... استخراج خواهد شد و در نهایت، جمع‌بندی و استنتاج نظریه اخلاقی اسلام صورت خواهد پذیرفت.

 

گفتنی است این جلسه پیش از ظهر روز چهارشنبه ۲۱  مرداد، با حضور رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، قائم مقام رئیس پژوهشگاه، رئیس پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی و رؤسای سایر پژوهشکده ها در محل این پژوهشکده برگزار شد.