و - طهارت
۲۰۱.جامع بيان العلم و فضله- به نقل از مالک بن انس -: جعفر بن محمد [امام صادق] علیه السّلام، جز در حال طهارت از پيامبر خدا صلی الله علیه و آله حديث نقل نمىکرد.
۲۰۲.الشفاء- به نقل از مالک -: من جعفر بن محمّد [امام صادق علیه السّلام] را مىديدم. او شوخ و پُر تبسّم بود، امّا هنگامى که نزدش از پيامبر صلی الله علیه و آله ياد مى شد، رنگش زرد مىشد و نديدم که جز در حال طهارت، از پيامبر خدا صلی الله علیه و آله حديث نقل کند.
ز - عمل
۲۰۳.پيامبر خدا صلی الله علیه و آله: همّت دانشمندان، رعايت کردن است و همّت کمخِردان، روايت کردن.
۲۰۴.پيامبر خدا صلی الله علیه و آله: رعايت کنندگانِ دانش باشيد، نه روايت کنندگان آن. گاه، کسى که روايت نکرده، رعايت مىکند و گاه کسى که رعايت نکرده، روايت مىکند. شما هرگز عالم نخواهيد بود، تا به آنچه مىدانيد، عامل باشيد.
۲۰۵.امام على علیه السّلام: هر گاه خبرى را شنيديد، در انديشه به کار بستن آن باشيد، نه به فکر نقل کردنش؛ زيرا بازگو کنندگان دانش، بسيارند و به کار برندگان آن، اندک.
ح - رعايت شايستگى مخاطب
۲۰۶.عيسى علیه السّلام: اى گروه حواريان! گوهر را بر [گردن] خوک نيفکنيد که با آن، کارى انجام نمىدهد و حکمت را به آن که خواهانش نيست، ندهيد؛ زيرا حکمت، بهتر از گوهر است و آن که خواهان حکمت نيست، از خوک بدتر است.