۱۲۲.الكافى- به نقل از ابو بصير -: از امام باقر علیه السّلام در باره شهادت دادن زنازاده پرسيدم که: آيا جايز است؟ فرمود: «خير». گفتم: حَکم بن عُتيبه، مىگويد جايز است.
فرمود: «خدايا! از گناهش مگذر. آيا خداوند به حَکم نفرموده است: «و اين قرآن براى تو و قومت، تذکرى است»؟ حَکم، به راست يا چپ برود، [خواهد فهميد که] به خدا سوگند، علم به دست نمىآيد، مگر از اهل بيتى که جبرئيل علیه السّلام بر آنها نازل شده است».
۱۲۳.امام على علیه السّلام: هلا! ما خاندانى هستيم که از دانش خدا دانش يافتهايم و به حکم خدا، حکم مىکنيم و سخنِ راستگو را برگرفتهايم. پس اگر آثار ما را دنبال کنيد، با روشنگرىهاى ما هدايت مىشويد.
۱۲۴.مختصر بصائر الدرجات- به نقل از يونُس بن ظَبيان - امام جعفر صادق علیه السّلام فرمود: «اى يونُس! چون دانش درست خواستى، نزد ما اهل بيت است که ما آن را به ارث بردهايم و آبشخور حکمت و سخن فرجامين را به ما عطا کردهاند».
گفتم: اى فرزند پيامبر خدا! هر کس از اهل بيت باشد، آنچه را فرزندان على و فاطمه علیهما السّلام ارث مىبرند، ارث مىبرَد؟
فرمود: «جز امامان دوازدهگانه، کسى آن را به ارث نمىبرَد».
۱۲۵.امام على علیه السّلام -در سفارش به کمَيل بن زياد -: اى کمَيل! از کسى جز ما [معارف دينت را] مگير، تا از ما به شمار آيى.
۱۲۶.امام صادق علیه السّلام: عالمان، وارثان انبيايند و اين، از آن روست که پيامبران، نه درهمى به ارث مىنهند، نه دينارى؛ بلکه احاديثى از احاديث خود را به ارث مىنهند. پس هر کس قدرى از احاديث را فرا گيرد، به بهرهاى فراوان، دست يافته است. پس بنگريد اين دانش خود را از چه کسى فرا مىگيريد؛ زيرا در هر نسل، افراد عادلى از ما اهل بيت هستند که تحريف غاليان و به لباس دين در آمدن مُبطلان و تأويل جاهلان را از اين دين، دور مىکنند.