۲. تبيين حديث
۳۷۳.الكافى- به نقل از محمّد بن احمد، از يکى از شيعيان -: به ابو الحسن عسکرى [امام هادى] علیه السّلام نوشتم: فدايت گردم! معناى اين فرموده امام صادق علیه السّلام چيست که: «حديث ما را نه هيچ فرشته مقرّبى بر مىتابد، نه هيچ پيامبر مُرسلى و نه هيچ مؤمنى که خداوند، دلش را به ايمان آزموده باشد»؟
پاسخ آمد: «معناى فرموده امام صادق که آن را هيچ فرشتهاى و پيامبرى و مؤمنى بر نمىتابد، اين است که فرشته، آن را تحمّل نمىکند تا به فرشته ديگر بگويد و پيامبر، آن را تحمّل نمىکند تا به پيامبرى ديگر برسانَد و مؤمن، آن را تحمّل نمىکند تا براى مؤمن ديگر، بازگو کند. اين است معناى فرموده جدّم علیه السّلام».
۳. انکار حديث
۳۷۴.الكافى- به نقل از محمّد بن ريّان -: به عسکرى [امام هادى] علیه السّلام نوشتم: فدايت گردم! براى ما روايت شده که براى پيامبر خدا صلی الله علیه و آله، نصيبى از دنيا، جز خمس نيست. جواب آمد: «دنيا و هر آنچه بر آن است، براى پيامبر خدا صلی الله علیه و آله است».
۴. تصحيح حديث
۳۷۵.الكافى- به نقل از على بن مهزيار -: در نامه عبد اللّه بن محمّد به امام هادى علیه السّلام چنين خواندم: فدايت گردم! زُراره، از امام باقر و امام صادق - درودهاى خدا بر ايشان باد - در باره ريخته شدن شراب به لباس روايت کرده است که آنها فرمودهاند: «اشکال ندارد با آن [لباس] نماز بخواند. تنها نوشيدن آن حرام شده است». غير از زُراره هم از امام صادق علیه السّلام روايت کرده که فرمود: «وقتى به لباست شراب، يا نبيذ - يعنى مست کننده - ريخت، اگر جاى آن را مىدانى، بشوى و اگر نمىدانى، همه لباس را بشوى و اگر در آن نماز خواندهاى، نمازت را دوباره بخوان». به من بفرما که کدام روايت را برگيرم؟
امام علیه السّلام با خطّ خودش نوشت: «گفته امام صادق علیه السّلام [در کلام اخير] را برگير».