«هيچ جنبندهاى در زمين و هيچ پرندهاى كه با دو بال خود پرواز مىكند، نيست، مگر اين كه امّتهايى همانند شما هستند. ما هيچ چيز را در اين كتاب، فروگذار نكرديم. سپس همگى به سوى پروردگارشان محشور مىگردند».
حديث
۳۵.امام صادق علیه السّلام: هيچ چيز نيست، مگر آن که در باره آن، [رهنمودى] در کتاب و سنّت آمده است.
۳۶.بصائر الدرجات- به نقل از سورة بن کليب -: به امام صادق علیه السّلام گفتم: امام [معصوم] به کمک چه چيزى فتوا مىدهد؟ فرمود: «با کتاب خدا». گفتم: آنچه را که در کتاب نيست، چه؟ فرمود: «با سنّت». گفتم: اگر در کتاب و سنّت نبود؟ فرمود: «چيزى نيست که در کتاب و سنّت نباشد». سپس اين را يک يا دو بار ديگر تکرار کردم. فرمود: «استوار داشته مىشود و موفّق مىگردد، امّا آنچه تو مىپندارى [که با تفکر و مانند انسانهاى عادى به آن برسد]، نه».
۳۷.بصائر الدرجات- به نقل از سعيد بن عبد اللّه اَعرَج -: به امام صادق علیه السّلام گفتم: فقهاى ناحيه ما مىگويند: با مسائلى مواجه مىشويم که حکم آنها را در کتاب خدا و سنّت پيامبر صلی الله علیه و آله نمىيابيم. از اين رو، بر اساس نظر خود، حکم مىکنيم.
فرمود: «دروغ مىگويند. هيچ چيزى نيست، مگر اين که در کتاب، آمده و در سنّت، وجود دارد».
۳۸.بصائر الدرجات- به نقل از ابو اُسامه -: در خدمت امام صادق علیه السّلام بودم و مردى از مغيريان نيز حضور داشت. او در باره برخى سنّتها از امام علیه السّلام سؤال کرد. امام علیه السّلام فرمود: «هيچ چيزى نيست که انسانها به آن نياز داشته باشند، مگر آن که آدابى از سوى خدا و پيامبرش در باره آن، سنّتى رسيده است. اگر چنين نبود، بر ما اقامه حجّت نمىکرد». مغيرى پرسيد: خداوند با چه چيز بر ما اقامه حجّت کرده است؟ امام صادق علیه السّلام فرمود: «اين سخن خدا که مى فرمايد: «امروز، دين شما را برايتان کامل کردم و نعمتم را بر شما تمام گردانيدم». سپس، امام علیه السّلام آيه را تا آخر، تلاوت کرد و فرمود: «اگر سنّت و واجباتش و نيز آنچه را مردم به آن نياز دارند، کامل نکرده بود، به آن احتجاج نمىکرد».
۳۹.امام باقر علیه السّلام: پيامبر خدا صلی الله علیه و آله در حجّة الوداع، سخنرانى کرد و فرمود: «اى مردم! به خدا سوگند، هيچ چيزى نيست که شما را به بهشت، نزديک و از آتش، دور گردانَد، مگر اين که شما را به آن، فرمان دادم و هيچ چيزى نيست که شما را به آتش، نزديک و از بهشت، دور سازد، مگر اين که شما را از آن، باز داشتم».