۸.امام زين العابدين علیه السّلام: خدايا! بر محمّد و خاندانش درود فرست و ما را در اين روز و شب و در همه روزهايمان، توفيق ده براى انجام دادن کار خير و دورى کردن از شر و سپاسگزارى از نعمتها و پيروى از آداب و سنّتها[ى دينى] و دورى گزيدن از بدعتها.
۱ / ۲
در برابر «فریضه»
۹.امام زين العابدين علیه السّلام -در دعا -: [اى پروردگار من!] مرا چنان انديشناک مکن که از انجام دادن آنچه واجب و سنّت [مستحب] کردهاى، باز مانم.
۱۰.الکافى- به نقل از زُراره و فُضيل -: به امام علیه السّلام گفتيم: آيا نماز را به جماعت خواندن، واجب است؟ فرمود: «نمازها واجب هستند، امّا جمع شدن براى اداى همه نمازها واجب نيست، بلکه سنّت [مستحب] است».
۱۱.امام صادق علیه السّلام: مجموع نمازهاى واجب [شبانهروز]، هفده رکعت و [نمازهاى] سنّت (نافله)، ۳۴ رکعت است.
۱۲.امام کاظم علیه السّلام -در پاسخ سؤال از غسل در روز جمعه و عيد قربان و عيد فطر -: سنّت [مستحب] است، نه فريضه.
۱ / ۳
واجبهاى غير قرآنى
۱۳.الأمالى، طوسى: به امام زين العابدين علیه السّلام گفته شد: چگونه صبح کردى، اى فرزند پيامبر خدا؟ فرمود: «در حالى صبح کردم که هشت چيز از من خواسته مىشود: خداوند متعال، عمل به فرائض را از من مىخواهد و پيامبر صلی الله علیه و آله، عمل به سنّت را...».
۱۴.تهذيب الأحکام- به نقل از زُراره -: امام باقر علیه السّلام فرمود: «نماز، جز به سبب پنج چيز دوباره خوانده نمىشود: طهارت، وقت، قبله، رکوع و سجده». آن گاه فرمود: «قرائت، سنّت است، تشهّد، سنّت است و سنّت، فريضه را درهم نمىشکند».