تاريخ انتشار: پنج شنبه 1402/9/2
کد خبر: 76488

دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی: در مسائل سلامت اجتماعی نیازمند مشارکت فعال مراکز علمی و پژوهشی هستیم.

در نشست بررسی زمینه های همکاری ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی و پژوهشگاه قرآن و حدیث، راه اندازی میز «امید و نشاط اجتماعی» و مشارکت در میز «ساماندهی مسائل جنسی جوانان و خانواده» به این پژوهشگاه واگذار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، در این نشست که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعلی حسینی زاده، معاون پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث و حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباس پسندیده، رئیس پژوهشكده اخلاق و روان شناسی اسلامی پژوهشگاه قرآن و حدیث و دکتر حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی از مدیران ستاد فرهنگی و اجتماعی برگزار شد، زمینه ها و الگوی همکاری های علمی و پژوهشی دو مرکز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

در ابتدای جلسه دکتر حاجیلویی ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر جایگاه قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فرهنگ، خاطرنشان کرد: سیاستگذاری دقیق و موفقیت در اجرایی سازی آن بدون در نظر گرفتن پشتوانه علمی اعم از دانشگاهی و حوزوی میسّر نخواهد بود، لذا تعیین الگوی همکاری با پژوهشگاه ها و مراکز علمی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی فعال هستند، برای ما لازم و ضروری است.

 

در ادامه دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بیان رویکردهای مختلف موجود و برآمده از آموزه‌های اسلامی در مسائل اجتماعی افزود: ما در برخی مسائل از جمله بحث سلامت اجتماعی، تنظیم میل و رفتار جنسی و سامان‌دهی آن در سطح خانواده ها و جامعه نیازمند مشارکت فعال مراکز علمی و پژوهشی هستیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعلی حسینی زاده، معاون پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث با اشاره به ظرفیت های علمی و پژوهشی پژوهشگاه عنوان کرد: این پژوهشگاه آمادگی دارد تا با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان و اعضای هیئت علمی در میزهای تخصصی ستاد فرهنگی و اجتماعی همکاری کند.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر عباس پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روان‌شناسی اسلامی پژوهشگاه قرآن و حدیث ضمن اشاره به راهبرد خویشتنداری جنسی از دیدگاه اسلام اظهار داشت: دو مؤلفه «توانمندی خویشتنداری جنسی» و «تنظیم اجتماعی رفتار جنسی» در اسلام دارای اهمیت بسیاری است و دوران بلوغ را مقطعی حساس و اثرگذار در این امر به شمار آورد.

 

وی افزود: در همین راستا کتاب «الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی» اثری از حجت الاسلام دکتر مهدی عباسی توسط پژوهشگاه قرآن و حدیث به چاپ رسیده است و می تواند گامی موثر در راستای عملیاتی شدن سبک زندگی مبتنی بر عفاف باشد.

 

در پایان این نشست مقرر شد، میز تخصصی «امید و نشاط اجتماعی» ستاد فرهنگی و اجتماعی توسط پژوهشکده اخلاق و روان شناسی پژوهشگاه قرآن و حدیث راه انداری شود و همچنین پژوهشگاه در جهت پیشبرد اهداف میز تخصصی «سامان‌دهی مسائل جنسی جوانان و خانواده» نیز مشارکت کند.