پنج. گردآوری روایات ذیل آیات موضوع
گام پیشین، از مراحل جذاب و نشاطبخش روش تمر است؛ اما در عین حال ممکن است خستگی فکری پژوهشگر را نیز به دنبال داشته باشد. بنا بر این، برای تجدید نیرو و احیای تمرکز، پیشنهاد میشود گردآوری روایات تفسیری ـ که مقدمه گام هفتم است ـ یک مرحله عقبتر بیاید تا میان گام پیشین (چهارم) و ششم فاصله شود؛ چرا که هر دوی آنها عملیات فکری و نیازمند تأمل و حوصله فراوان هستند.
در این گام پژوهشگر باید روایات ذیل هر آیه از آیات موضوع را گردآوری نماید و برای تسریع در گردآوری و ثبت روایات تفسیری استفاده از نرمافزارهای قرآنی پیشنهاد میگردد.
برای انجام این گام، به ترتیب فهرست آیات، برای هر آیه به منابع تفاسیر روایی شیعه و اهل سنت، به ترتیب قدمت، مراجعه میشود و روایات گزارش میگردد و در صورتی که روایتی عیناً و بدون هیچ اختلافی در منبع متأخر ذکر شود، تنها به نشانی اکتفا میشود.۱ ضمناً روایات مشابه را نیز باید کنار یکدیگر قرار داد. گفتنی است که ممکن است برخی روایات تفسیری در گام چهارم کشف شده باشند که در منابع تفسیری روایی گزارش نشده باشند.
در این گام ممکن است برخی روایات موضوع، نیز حضور یابند که ایرادی ندارد.
برای استفاده نظاممند از روایات و ارجاع و بازیابی راحت آنها، به هر آیه یک فیش مجزا اختصاص داده میشود که در صدر آن، آیه ذکر میگردد و در حاشیه شماره ردیف آیه، طبق شماره فهرست میآید. همچنین روایات هر فیش به ترتیب