مکانی برای اقامتاند، با موضوع هتلداری ارتباط مستقیم دارد و با توضیحی که بیان شد، هتلداری حرفهای ارزشمند است و در راستای خدمت به خَلقِ خدا تعریف میشود.
۳. مسئولیت در برابر همنوعان
از مبانی مهم در موضوع اخلاق میزبانی، اعتقاد به مسئولیت داشتن انسانها در برابر همنوعان خویش است. بر این اساس هریک از افراد جامعه دینی، هم نسبت به همکیشان یا برادران ایمانی خویش و هم در برابر همنوعانی که در جامعه با آنها زندگی میکنند مسئول است و بیتوجهی به امور مسلمانان او را از گروه مسلمانان خارج میسازد. پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله در حدیث مشهوری فرموده است:
«مَنْ اَصْبَحَ و لم یَهْتَمُّ بِاُمورِ الْمُسْلِمینَ فَلَیْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادى یا لِلْمُسْلِمینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ:۱ هر کس صبح کند و به امور مسلمانان همت نورزد، از آنان نیست و هر کس فریاد کمکخواهى کسى را بشنود و به کمکش نشتابد، مسلمان نیست».
این بدان معناست که عضو جامعه اسلامی نمیتواند در مقابل رویدادها و حوادث جامعه خود و نیز رفتار مردم در آن جامعه بیتوجه باشد، درباره رفع مشکلات آنان دغدغهمند نباشد و عافیتطلبی برگزیند. به عبارت دیگر خوب بودن در جامعه دینی به آن نیست که هر فرد فقط از