49
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

اقامت در مکان‌های خاص به صورت موقت یا دائم، از لوازم برقراریِ ارتباط موفق به نحو مطلوب نیست؟

اینجاست که پرداختن به موضوعاتی از قبیل مسافرت، هجرت، نقل مکان و نیز مهمانی و میزبانی موضوعیت یافته، سخن گفتن درباره آن‌ها و نیز چگونگی انجام دادنشان اهمیت می‌یابد. برخی از انواع کار و تجارت، و نیز حضور در اماکن زیارتی برای برقراری ارتباط مستحکم‌تر با پروردگار خویش و به منظور کسب معنویت و نورانیت باطن، حضور در اماکن سیاحتی و تفریحی برای انبساط خاطر و کسب نشاط و آرامش روحیِ بیشتر و کسب تجربه و عبرت‌گیری، و استفاده از مصاحبت همنوعان برای دستیابی به انبساط روحی و رفع نیازهای مادی و روحی، نقل مکان، مسافرت و اقامت در اماکن جدید را به دنبال خواهد داشت و گریزی از آن نخواهد بود.

علاوه بر نیاز بشر به ایجاد ارتباط، و پیرو آن، نیاز به سفر، هجرت و مانند آن، اقامت بلندمدت و کوتاه‌مدت و مهمانی و میزبانی معنا و مفهوم می‌یابد و در جهان امروز، به دلیل ارتقاء سطح زندگی عمومی از یک سو و فراهم آمدن امکانات و فناوریِ پیشرفته از سوی دیگر، موضوعاتی چون تفریح و جهانگردی و توریسم، جوامع انسانی را به خود مشغول و دولت‌ها را متوجه این مهم ساخته است. در این راستا اغلب دولت‌ها به منظور بهره‌مندی از منافع متعدد و درآمدهای سرشار آن، به دنبال بسترسازی مناسب برای جذب توریست و جهانگرد هستند و رسیدگی به این موضوع را در اولویت قرار داده‌اند و سرمایه‌گذاری‌ها را به سوی ایجاد امکانات


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
48

نتیجه ارزشمندتر به شمار خواهد آمد.

۴. نیازهای اخروی

علاوه بر این نیازمندی‌ها، نیاز به حُسن آخرت و سعادتمندی اخروی نیز از برترین نیازمندی‌های هر انسان است که بدون توجه به برقراری ارتباط با حوزه‌های چهارگانه فوق امکان‌پذیر نخواهد بود. ازاین‌رو در سخنی گرانسنگ از امام صادق علیه السلام به انواع نیازمندی‌های انسان در قالب دو نیاز دنیوی و اخروی تصرح شده است و ضمن سفارش به تلاش برای افزودن بر تعداد دوستان، به آن‌ها اشاره شده است. امام علیه السلام در این حدیث زیبا فرموده است:

«اَكثِروُا مِنَ الاَصدِقاءِ فی الدُّنیا فَاِنَّهُم ینفَعُونَ فِی الدُّنیا وَ الاخِرَةِ، اَمَّا الدُّنیا فَحَوائِجٌ یقومُونَ بِها، وَ اَمَّا الاخِرَةِ فَاِنَّ اَهلَ جَهنَّمَ قالوا فَما لَنَا مِن شافِعینَ وَ لا صَدیقٌ حَمیمٌ:۱ در دنیا دوستان زیادی انتخاب كنید؛ زیرا آن‌ها در دنیا و آخرت به شما نفع می‌رسانند؛ اما نفع دنیوی، نیازهایی است كه آن‌ها برطرف می‌كنند، و [نشانه] نفع اخروی آن‌ها این است كه اهل جهنم می‌گویند [افسوس] كه ما شفاعت‌كننده و دوست صمیمی نداشتیم».

اکنون که دانستیم آدمی، با انواع نیازمندی‌ها عجین است، از خود می‌پرسیم آیا رفع این نیازها جز از طریق برقراری ارتباط با خدا، همنوعان و محیط پیرامون امکان‌پذیر است؟! و آیا حرکت، نقل مکان، مسافرت و

1.. مصادقه الاخوان، ص۴۶، ح۱.

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 6524
صفحه از 248
پرینت  ارسال به