37
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

حرفه‌ایِ این شغل با اخلاق میزبانی قرابت زیاد و اشتراکات فراوانی داشته باشد، اما‌بی شک تفاوت‌هایی نیز بین آن دو متصور است؛ چون افرادی که برای مدتی در هتلی اقامت می‌کنند، از یک منظر مهمان‌اند، اما از منظر دیگر مسافر و از منظری دیگر مشتری قلمداد می‌شوند. همچنین رفتارهای کارگزاران هتل با یکدیگر نیز ذیل اخلاق هتلداری مطرح است، نه ذیل میزبانی. با این حال تفکیک این رفتارها به دلیل پیوستگی زیاد آن دشوار است و گاهی موجه نیست. از‌این‌رو نگارنده در موضوع مورد بحث، صدور فعل شایسته و پسندیده از میزبان و کارگزار هتل را مورد بررسی قرار می‌دهد، خواه در ارتباط با مهمان هتل باشد و خواه در ارتباط با همکارانش؛ همچنین خواه این عمل برای آنان به صورت ملکه درآمده باشد و یا هنوز رفتاری بیش نباشد؛ رفتاری که به‌زحمت از فاعلش صادر شده و هنوز به ملکه تبدیل نشده است.

مسائل اخلاقیِ میزبانی و هتلداری

در جهان معاصر برخی کشورهای پیشتاز در امر میزبانی و هتلداری که در پذیرش گردشگر سرآمدِ دیگر کشورها هستند، استانداردهایی را برای اخلاق میزبانی در هتل وضع کرده‌اند و امروزه استانداردهای مورد پذیرش سازمان‌ها و مراکز رسمی در هتلداری، معیار قرار گرفته است.

در این میان برخی از ملاک‌های اخلاقیِ تعیین‌شده، با آنچه در آموزه‌های اسلامی پذیرفته شده است سازگاری ندارد. اینجاست که تعارض‌ها یا تزاحم‌هایی به وجود می‌آید که البته برای رفع این تزاحمات و


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
36

مقصود ما از اخلاق میزبانی همان رفتارهای اختیاری دارای ارزش مثبت یا منفی میزبان است که در ارتباط با مهمان از او صادر می‌شود؛ فارغ از اینکه، آن رفتارِ برخوردار از ارزش به صفت اخلاقی برای فاعلش تبدیل شده است یا نه. بنابراین ما در اخلاق میزبانی به دنبال تبیین رفتارهای ارزشی کارگزاران هتل هستیم؛ رفتارهایی که در ارتباط با مهمانان و یا همکاران خود در هتل انجام می‌دهند.

گفتنی است وقتی سخن از اخلاق میزبانی با رویکرد دینی و با توجه به اصول و ارزش‌های اخلاق اسلامی به میان می‌آید، مقصود از آن اصطلاح، محدود به اخلاق برگرفته از منابع اسلامی خواهد بود. البته در رویکرد اسلامی، منابع استنباط احکام اخلاقی شامل عقل، قرآن و سنت است. ازاین‌رو ارزش‌های اخلاقی، مبتنی بر منابع مذکور بوده، امور دیگری همچون عرف و فرهنگ، تا زمانی که با ارزش‌های برگرفته از سه منبع پیش‌گفته سازگاری نداشته باشد، نمی‌تواند نقش تأثیرگذاری در تبیین ارزش‌های اخلاق اسلامی داشته باشد.

اخلاق هتلداری

امروزه هتلداری به حرفه‌ای بسیار مؤثر در اقتصاد کشورها تبدیل شده است. ازاین‌رو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده، استانداردهای متعددی در ارتباط با هتلداری تدوین شده است. اخلاق هتلداری نیز یکی از شاخه‌های مهم علمی است که برای موفقیت در این حرفه آگاهی از آن و پایبندی به آموزه‌های آن ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دارد. شاید اخلاق

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 6541
صفحه از 248
پرینت  ارسال به