29
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

باشند. این واقعیت‌ها اساس و شیرازه‌ای است که اصول اخلاقی و نیز مباحث دیگر بر آن استوار می‌شود.

به دنبال مبانی مورد نظر، اصول اخلاقی در موضوع میزبانی که مبتنی بر تعالیم اسلامی است مطرح خواهد شد؛ اصولی که بیانگر رفتارهای مطلوب و بایدهایی است که در میزبانی اسلامی می‌بایست مطابق با آن اصول، رفتار شود. این اصول کلی که برای رفتارهای جزئی در موارد خاص راهگشا و راهنماست، موجب خواهد شد میزبانیِ اسلامی در همه ابعاد و از سوی همه میزبانان و کارگزاران قابل اجرا باشد.

سیر (سفر)

کلمه «سیر» که مترادف با «سفر» است، درلغت به معنای رفتن، گذشتن و گردش كردن در زمین و رفتن در شب و روز است. سفر کردن که لازمه‌اش سیر و حرکت است، به معنای طی کردن مسافتی برای رسیدن به مکان یا شهری دیگر است. این دو واژه اگرچه در اصل، عربی هستند، در فارسی نیز استعمال شده و معادل دیگری ندارند.

در اصطلاح نیز به معنای حركت از یک مکان به عنوان مبدأ یا نقطه آغازین، به سوی مکانی دیگر به عنوان مقصد یا نقطه پایان است. در سفر، مسیر کوتاه یا طولانی و گذر از منازل مختلف اتفاق می‌افتد. امروزه بسیاری از سفرها توسط افرادی که آن‌ها را جهانگرد یا توریست می‌خوانند انجام می‌شود.

از مترادف‌های «سیر» می‌توان به برخی واژه‌های دیگر مانند


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
28

اعتقاداتی گفته می‌شود که از واقعیت‌های مرتبط با اخلاق میزبانی سخن می‌گویند.

نکته پایانی درباره مبنا، توجه به کارکرد آن است. همانگونه که اشاره شد، هنگام وضع قانون، طرح نظریه و یا جعل حکم حضور و توجه به مبانی ضروری است و قوانین و نظریه‌ها و احکام می‌بایست با آن مبانی سنجیده شده، سازگار باشند؛ در غیر این صورت مورد تأیید نخواهند بود. ازاین‌رو مبانی غالباً جزو مقوم نظریه‌ها به شمار نمی‌آیند، هرچند تأثیری مستقیم و یا غیرمستقیم در آن‌ها دارند. به بیان دیگر، مبانی، خط‌کش یا شاقول تولید نظریه هستند و بر اساس آن‌ها نظریه شکل می‌گیرد. اما اصول، به مجموعه‌ای از قواعد و دستورالعمل‌هایی گفته می‌شود که مبتنی بر مبانی هستند و نقش راهنمای عملی برای نیل به مقصود را ایفا می‌کنند. به عبارت دیگر با مبانی، از «چگونه هست» مطلع می‏شویم و با اصول، از اینكه «چگونه باید باشد» آگاه می‏شویم. بر این اساس اصول اخلاقی با توجه به مبانی تدوین می‌شوند و با آن‌ها در تعارض یا تضاد نیستند. ازاین‌رو اگر بخواهیم اصول را تغییر دهیم، باید مبانی تغییر کند و تا زمانی که مبانی ثابت است، اصول نیز پابرجا خواهد ماند؛ اگرچه می‌توان از دل مبانی، اصول متعدد استخراج کرد و یا بر تعداد مبانی و باورهای خود در خصوص یک موضوع افزود که به تبعیت از آن می‌توان بر تعداد اصول نیز افزود.

با این توضیح، مبانیِ اخلاقی به مجموعه‌ای از باورهای بنیادین اخلاقی گفته می‌شود که با توجه به آموزه‌های دینی واقعیت داشته

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 5998
صفحه از 248
پرینت  ارسال به