197
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

عملکرد از نظر اخلاقی نیز پسندیده نیست و جفا به ملت و فرهنگ ملی خویش خواهد بود.

یکی از مسئولیت‌های اخلاقی قابل استفاده از آیه شریفه مورد بحث، نگاه مثبت داشتن به جهانگردان، و نیز مثبت‌اندیشی درباره سیر و سفر برای آگاهی از فرهنگ و سبک زندگی جوامع و ملل دیگر است. انجام این مسئولیت باید به منظور فراگیری دانش و آداب و رسوم نیک از آنان باشد. یعنی باید ضمن هوشیاری لازم، مرعوب فرهنگ و آداب و رسوم بیگانگان نشد و از تعصب بیجا نسبت به فرهنگ خودی نیز پرهیز کرد. همچنین باید دانست که یکی از موانع مهم جذب جهانگرد و توسعه جهانگردی پایدار، دیدگاه منفی جامعه درباره جهانگردان و گردشگران است.۱ از‌این‌رو اصلاح این رویکرد از هر نظر ضروری و اجتناب‌ناپذیر است و راهکار آن آموزش همگانی در زمینه محترم بودن همه افراد و روشن نبودن سرنوشت هر فرد یا قوم، به‌ویژه از طریق رسانه‌هاست. یعنی به سعادت و شقاوت هیچ فرد یا قومی نمی‌توان اطمینان داشت و بر اساس آن سرنوشت با او رفتار کرد. با توجه به این نکته به نظر می‌رسد باید با همگان محترمانه برخورد کرد و حرمت انسانی آنان را پاس داشت.

۳. اصل لزوم پاسداری از دین و اعتقادات مذهبی

«غیرت» یکی دیگر از صفات پسندیده و فضایل اخلاقی است. این صفت

1.. ر.ک: عوارض و نتایج توریسم، حسن یاوری، مریم رضایی و سپیده حسین‌زاده، ص۳۱، انتشارات سیمای دانش، تهران،۱۳۹۰.


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
196

داشته، از پایمال ساختن حقوق آنان بیشتر حَذَر می‌کند گرامی‌تر و بافضیلت‌تر خواهد بود و آن ملتی که ملت‌های دیگر را پست می‌شمارد به‌یقین، خود، از آن ملت‌ها پست‌تر است؛ زیرا به این آیه شریفه توجه نکرده و مخالف مفهوم آن، رفتار کرده است. بنابراین باید اجازه داد غیر مسلمانان به صلح و امنیت با جوامع دینی ارتباط داشته باشند تا سخن مسلمانان را بشنوند، از عقاید آنان آگاه و با مناسک دینی مسلمانان آشنا شوند تا شاید هدایت شوند. خدا در قرآن کریم می‌فرماید:

وَ اِن اَحدٌ من المُشرکین استجارك فاجره حتی یسمع کلام الله:۱ اگر یکی از مشرکان از تو پناه خواست، به او پناه بده تا کلام خدا را بشنود.

این آیه شریفه ضمن جهت‌دهی به جوامع اسلامی برای پذیرش جهانگرد، آنان را نسبت به زمینه‌سازی و تأمین مقدمات لازم برای شنیدن کلام خدا و یافتن راه هدایت و نجات کافران یا غیرمسلمانان تشویق می‌کند.

به هر تقدیر هتلداران و کارگزاران آنان مجاز نیستند فرهنگ بومی کشور خود را نادیده گرفته، به گونه‌ای عمل کنند که حاکی از خودباختگی فرهنگی باشد. بی‌شک این نوع عملکرد در گام نخست آسیب بزرگی به فرهنگ ملی وارد خواهد کرد و سپس باعث می‌شود از ارزش و جذابیت‌های مکان اقامتی آنان کاسته شود. البته به طور کلی این نوع

1.. سورۀ توبه، آیۀ ۶.

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 5865
صفحه از 248
پرینت  ارسال به