اما همان گونه که اشاره شد، هر فرد میتواند در محیطها و شرایط متفاوت، حریم خصوصی مخصوص آن محیط را داشته باشد. در جهان امروز حریم خصوصی ابعاد تازهای نیز یافته است. برای مثال گوشی همراه یا تبلت یکی از ابزارهایی است که جزو حریم خصوصی صاحبش است و ورود به این وسائل و تجسس در آنها ورود به حریم خصوصی تلقی میشود. به نظر میرسد زشتی و حرمت تعرض به حریم خصوصی دیگران ازآنروست که موجب سلب آزادی، استقلال و امنیت آنان میگردد و حرمت و کرامتشان را پایمال میسازد. در آموزههای اسلامی حرمتِ تجسس، غیبت، عیبجویی و کشف سِرِّ مؤمنان، همگی گواه بر حرمت مؤمن و عدم جواز تعرض به حریم خصوصی اوست.
اما درباره مهمان نیز رعایت حریم خصوصی از اهمیت ویژهای برخوردار است. توضیح آنکه اگرچه مهمان در منزل یا مکانی که صاحب خانه و میزبان در اختیار او قرار داده است اقامت میکند، این به معنای جواز ورود صاحب خانه به مکانی که در اختیار او قرار داده نیست. حرمت و کرامت مهمان اقتضا میکند حریمِ مکانی که در اختیار او قرار داده شده رعایت شود و آن مهمان در آن مکانِ خاص، احساس امنیت داشته باشد. مگر آنکه قبلاً میزبان، او را از فقدان مکانی اختصاصی آگاه کرده باشد.
در هتلها و مهمانپذیرها مکان خاص و دارای حریم و حصار در اختیار مهمان قرار داده میشود. به علاوه، خطوط تلفن، تلفن همراه، اینترنت و هر چیزی که جنبه خصوصی برای مهمان دارد به عنوان حریم خصوصی تلقی شده، باید از تعرض به آن پرهیز شود.۱ بنابراین نصب