147
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

مدارک ارزشمند خود را به صندوق امانات هتل می‌سپارند و یا اتاق آنان برای نظافت و مرتب شدن مورد بازبینی قرار می‌گیرد. همچنین اطلاعات شخصی و محل اسکانشان، از جمله اموری است که می‌بایست به صورت امانت نزد کارگزاران هتل بماند و از خیانت در آن اجتناب شود. بر این اساس توجه به مسئولیت امانتداری در هتل، از مهم‌ترین مسائل و وظایف به شمار آمده، خیانت در آن می‌تواند زیان جبران‌ناپذیری را متوجه مهمان یا هتل و یا هر دو سازد.

نکته حایز اهمیت در امانتداری در هتل، عدم تفاوت این اصل اخلاقی نسبت به مسلمان و غیرمسلمان است. آیات متعدد در قرآن کریم امانتداری را از صفات مؤمنان دانسته است، اما رعایت این سجیه ارزشمند اخلاقی را صرفاً مختص مؤمنان ندانسته است. برای مثال در بیان صفات مؤمنان می‌گوید:

۰.«کسانی هستند که به امانتداری و وفای به عهد پایبندند».۱

خداوند در این آیه شریفه مؤمنان را فقط نسبت به برادران ایمانی خود امانتدار نمی‌داند، بلکه مطلقاً آن‌ها را امانتدار شمرده است. بقیه آیات قرآن نیز از‌ این‌ روش بهره جسته و هیچگاه امانتداری را نسبت به مؤمنان مختص نکرده است. امام صادق علیه السلام نیز در تعمیم امانتداری نسبت به همه بندگان خدا می‌فرماید:

۰.«خدای عزوجل پیغمبری را مبعوث نکرد مگر به امانتداری و

1.. سورۀ معارج، آیۀ ۳۲. "والذین هُم لامـانـاتهم وعهدهم راعون".


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
146

کارگزاران هتل دست‌کم از دو منظر امین شمرده می‌شوند و باید از آن دو منظر امانتدار باشند. همانگونه که اشاره شد، مسئولیت‌های همه افراد از جمله مسئولیت‌های شغلی آنان امانتی است که از سوی صاحب کار به آن‌ها واگذار شده است. این نوع امانت، مالی نیست، بلکه از سنخ امانتی است که خداوند در سوره احزاب از آن یاد کرده و فرموده است:

۰.«ما امانت را بر آسمان‌ها و زمین و کوه‌ها عرضه داشتیم؛ آن‌ها از پذیرفتنش خودداری کردند و از آن هراس داشتند، اما انسان آن را به دوش کشید».۱

یکی از امانت‌هایی که کارگزاران هتل بر عهده گرفته‌اند، مسئولیت و کاری است که بر عهده گرفته‌اند و ادای آن امانت به معنای انجام صحیح شرح وظایف شغلی است. بنابراین، امانت یادشده از نوع مسئولیت است؛ زیرا به هر کارگزار در هتل مسئولیتی سپرده شده و او نیز متعهد شده است که آن مسئولیت را به‌درستی انجام دهد. از‌این‌رو کارگزار هتل موظف به انجام صحیح وظایف محوله است؛ زیرا او آن مسئولیت را پذیرفته و در ازای انجام آن دستمزد دریافت می‌کند. بنابراین کوتاهی و سستی در انجام وظایف محوله، مصداقی از خیانت در امانت خواهد بود.

بُعدِ دیگر امانتداری کارگزاران هتل‌ها و اماکن اقامتی، در ارتباط با مهمانان این اماکن مصداق می‌یابد. مهمانان هتل، کارگزاران را افرادی امین می‌شمارند و به آنان اعتماد می‌کنند؛ به‌ویژه وقتی پول یا اشیاء و

1.. سورۀ احزاب، آیۀ ۷۲. "إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَیْنَ أَن یَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ...".

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 6605
صفحه از 248
پرینت  ارسال به