اصل بهداشت و حلّیّت، سه نکته کلیدی است که در رستوران آشپزخانه میبایست مورد عنایت ویژه قرار گیرد. بنابراین در جمعبندی این وظیفه که رعایت آن وظیفهای اخلاقی است باید گفت: رعایت طهارت و پاکی، بهداشت و حِلّیّت (در مواد غذایی) از جمله وظایفی است که میزبان یا هر کس که به نیابت از او از مهمان پذیرایی میکند، متعهد به انجام آن است و بیتوجهی به آن سوء استفاده از اعتماد مهمانان به شمار میرود و آن نیز رفتاری غیراخلاقی به شمار میرود.
۳. خوشرویی
اصلی که میتواند همچون اکسیری در جهت تأمین رضایت مهمانان و مراجعان عمل کند، خوشرویی و گشادهرویی است. رفتار زیبا و دلنشین، به مخاطب حس آرامش و انرژی مثبت منتقل میکند و به صورت خودکار طرف مقابل را در برابر فردِ خوشرو منفعل و ملایم میسازد. در مقابل، کسی که در مواجهه با دیگران خوشرو نیست، به همان تناسب و بسته به نوع برخوردش در دیگری، تأثیر منفی بر جا خواهد گذاشت. چهره درهم و افسرده، محزون و غمگین و یا عصبانی و خشمگین، هریک روح و روان افراد دیگر را متأثر میسازد و نشاط و شادمانی را از آنان میگیرد. در اهمیت این نکته و رعایت آن، از زبان رسول خدا صلّی الله علیه و آله آمده است:
«کنْ بَشّاشا فَإِنَّ الله یحِبُّ الْبَشّاشینَ وَ یبْغِضُ الْعَبُوسَ کریه الوجه:۱ پیوسته بشاش و خوشرو باش؛ که خداوند دوستدار گشادهرویان است و عبوسان، مورد بغض و بیمهری او هستند».