علاوه بر این مسئولیت، توجه به مهمانان و پرهیز از فراهم آوردن امکان لغزش و گناه برای آنان ضرورت دیگری است که از این مبنا نشئت میگیرد. بیتردید مؤمنان نه تنها حق ندارند اوامر الهی را نادیده گرفته، مرتکب معصیت شوند، بلکه نباید برای گناه و پایمال کردن فرمان الهی و نادیده گرفتن ارزشهای اخلاقی و هنجارهای اجتماعی در جامعه دینی توسط دیگران زمینهسازی کنند؛ زیرا در این صورت در گناه آنان شریک، و به دنبال آن سزاوار مجازات خواهند بود. با این توضیحِ کوتاه، اهمیت مسئولیت اجتماعی در برابر همنوعان به مثابه مبنایی مهم در اخلاق میزبانی اسلامی، آشکار میگردد.
۴. ارزشمندیِ کار
یکی دیگر از مبانی مهم در اخلاق حرفهای، ارزشمندی کار از منظر ادیان آسمانی بهویژه اسلام است. در تمام ادیان آسمانی، کار ارزش شمرده شده و پیامبران الهی هریک به کاری اشتغال داشتند و به آن افتخار میکردند. ارزش کار ازآنروست که آدمی را بینیاز کرده، او را از دست دراز کردن به سوی همنوعان در امور معیشت و سربارِ جامعه شدن میرهاند. امام صادق علیه السلام دراینباره میفرماید:
«اِعمَل و احْمَل عَلی رأسِك و اسْتَغنِ عنِ النّاسِ: ۱ کار کن و با سر خود بار ببر و بدین وسیله، خویشتن را از کمک مردم، بینیاز ساز».