51
در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی

سپس خداوند [به همین گونه] جهان آخرت را ایجاد مى‏كند. یقیناً خدا بر هر چیز توانا است».۱

۲. آگاهی از سرنوشت پیشینیان و عبرت گرفتن:

«پیش از شما ملت‌هایی بودند و رفتند. در اطراف زمین گردش کنید و ببینید که آنان که وعده‌های خدا را تکذیب کردند، چگونه هلاک شدند».۲

۳. سلامت:

«سفر كنید تا تندرست بمانید».۳

۴. جلب روزی:

پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: «هیچ كس نیست كه خوراكى را از سرزمینى به سرزمین دیگر بَرَد تا به قیمت روز بفروشد، مگر اینكه نزد خدا منزلت شهیدان را دارد». سپس پیامبر صلّی الله علیه و آله [این آیه را] قرائت فرمود: «و برخى دیگر به جست‌وجوى فضل خدا (روزى‏) در سفرند و گروهى دیگر در راه

1.. سورۀ عنکبوت، آیۀ ۲۰: "قُلْ سیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللهُ یُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللهَ عَلى‏ كُلِّ شَیْ‏ءٍ قدیر".

2.. سورۀ آل عمران، آیۀ ۱۳۷: "قد خلت من قبلكم سنن فسیروا فی الارض فانظروا كیف كان عاقبة المكذبین". همچنین ر.ک: سورۀ نمل، آیۀ ۶۹؛ سورۀ انعام، آیۀ ۱۱؛ سورۀ نحل، آیۀ ۳۶؛ سورۀ عنكبوت، آیۀ ۲۰؛ سورۀ روم، آیۀ ۴۲.

3.. العقد الفرید، ج ۶، ص ۲۷۱؛ بحار الانوار، ج ۷۶، ص۲۲۱. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: «سافروا تصحوا».


در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
50

سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای تحقق این امر سوق می‌دهند.

بدیهی است موفقیت در زمینه توریسم در همه انواع آن اعم از توریسم سیاحتی، زیارتی، درمانی، تجاری و... در گروِ ایجاد بستر مناسب و امکانات مورد نیاز است. صد البته فرهنگ‌سازی برای پذیرش مهمان و ترویج و نهادینه‌سازی اخلاق میزبانی در سطح جامعه به‌ویژه در اماکن مهمان‌پذیر، از مهم‌ترین سرشاخه‌های مربوط به زمینه‌سازی‌هاست که تولید دانش در این زمینه بر عهده محققان و به‌ویژه پژوهشگران در عرصه اخلاق کاربردی و حرفه‌ای است.

اهمیت سفر در اسلام

قرآن کریم بارها با امر به سیر و سفر، اهمیت آن را بیان کرده و اغراضی را که می‌توان در سفر، به آن‌ها دست یافت خاطرنشان کرده است. به طور کلی در متون دینی محافظت از سلامت، کسب توشه آخرت مانند شناخت خدا، عبرت‌گیری از سرنوشت پیشینیان و همچنین تبلیغ دین، شناخت اقوام مختلف، اصلاح زندگی، تجارت، تأمین معاش و لذت حلال، از جمله اغراض مشروع و اهدافی است که در آیات و روایات برای سفر مؤمنان بیان شده است. ذکر این اغراض و امر به مسافرت از سوی پروردگار متعال حاکی از اهمیت و ارزش آن و نیز سودمندیِ فراوانِ مسافرت برای شخصِ مسافر است. برخی از این اهداف در متون دینی عبارت‌اند از:

۱. کسب معرفت:

«بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز كرده است؟

  • نام منبع :
    در آمدی بر اخلاق هتلداری بر اساس آموزه های اسلامی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 6578
صفحه از 248
پرینت  ارسال به