مقصود ما از اخلاق میزبانی همان رفتارهای اختیاری دارای ارزش مثبت یا منفی میزبان است که در ارتباط با مهمان از او صادر میشود؛ فارغ از اینکه، آن رفتارِ برخوردار از ارزش به صفت اخلاقی برای فاعلش تبدیل شده است یا نه. بنابراین ما در اخلاق میزبانی به دنبال تبیین رفتارهای ارزشی کارگزاران هتل هستیم؛ رفتارهایی که در ارتباط با مهمانان و یا همکاران خود در هتل انجام میدهند.
گفتنی است وقتی سخن از اخلاق میزبانی با رویکرد دینی و با توجه به اصول و ارزشهای اخلاق اسلامی به میان میآید، مقصود از آن اصطلاح، محدود به اخلاق برگرفته از منابع اسلامی خواهد بود. البته در رویکرد اسلامی، منابع استنباط احکام اخلاقی شامل عقل، قرآن و سنت است. ازاینرو ارزشهای اخلاقی، مبتنی بر منابع مذکور بوده، امور دیگری همچون عرف و فرهنگ، تا زمانی که با ارزشهای برگرفته از سه منبع پیشگفته سازگاری نداشته باشد، نمیتواند نقش تأثیرگذاری در تبیین ارزشهای اخلاق اسلامی داشته باشد.
اخلاق هتلداری
امروزه هتلداری به حرفهای بسیار مؤثر در اقتصاد کشورها تبدیل شده است. ازاینرو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده، استانداردهای متعددی در ارتباط با هتلداری تدوین شده است. اخلاق هتلداری نیز یکی از شاخههای مهم علمی است که برای موفقیت در این حرفه آگاهی از آن و پایبندی به آموزههای آن ضرورتی اجتنابناپذیر دارد. شاید اخلاق