د - قانون جاذبه
قرآن
(خدا ، [ همان ] كسى است كه آسمانها را بدون ستونهايى كه آنها را ببينيد ، بر افراشت، آن گاه بر عرش ، استيلا يافت و خورشيد و ماه را رام گردانيد؛ هر كدام براى مدّتى معيّن ، به سير خود ادامه مىدهند. [ خداوند ، ] در كار [ آفرينش ] ، تدبير مىكند و آيات [ خود ] را به روشنى ، بيان مىنمايد. باشد كه شما به لقاى پروردگارتان ، يقين حاصل كنيد)
حديث
۲۵۷.امام على عليه السلام: از گواهانِ آفرينش او، آفريدن آسمانهاست كه بى هيچ ستونى ، استوارند، و بى هيچ تكيهگاهى ، بر پايند .
۲۵۸.امام على عليه السلام - از سخنان ايشان عليه السلام كه در آن ، از آفرينش آسمانها ، ياد مىكند -:[از ميان هفت آسمان،] آسمان زيرين را به صورت موجى مهار شده و زيرينشان را بامى نگه داشته شده و سقفى برافراشته قرار داد ، بدون آن كه ستونى آنها را نگه دارد يا ميخ و طنابى ، ۱آنها را به هم پيوسته باشد.
۲۵۹.امام صادق عليه السلام: چشم، آفريدههاى گوناگونِ پيوسته و وابسته به هم را ديد، و دل، او را به اين نكته رهنمون كرد كه آنها را آفريدگارى است؛ چرا كه دل ، در آنچه چشم ديده ، انديشيده است : از عظمت آسمان و برافراشتگى آن در فضا ، بى آن كه ستونى و تكيهگاهى نگاهش دارد، و بى آن كه پس برود و محو شود، يا پيش آيد و زَوال گيرد، و اين كه نه يكباره ، فرو مىافتد و نزديك مىآيد، و نه بالا مىرود و ناپديد مىگردد.
۲۶۰.تفسير العيّاشى - به نقل از حسين بن خالد -:از امام رضا عليه السلام در باره اين سخن خداوند : (سوگند به آسمان مُشبّك) پرسيدم .
ايشان ، انگشتان خود را در هم فرو بُرد و فرمود: «آسمان ، در زمين، تنيده شده است» .
گفتم : چگونه به زمينْ تنيده شده ، در حالى كه مىفرمايد: (آسمانها را بدون ستونى كه آن را ببينيد ، بر افراشت)؟
فرمود: «سبحان اللَّه! مگر نه اين كه مىفرمايد: (بدون ستونى كه آن را ببينيد) ؟» .
گفتم : چرا .
فرمود: «پس ستونى وجود دارد ؛ امّا ديده نمىشود» .