۱۳۵۸.پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله: كسى كه شاهد فتح قرآن باشد ، چنان است كه شاهد فتوحات مسلمانان بوده است و كسى كه شاهد ختم قرآن باشد ، چنان است كه هنگام تقسيم غنايم ، شاهد [و حاضر ]بوده است.
۱۳۵۹.پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله: كسى كه قرآن را ختم كند ، چنان است كه نبوّت در ميان دو پهلويش قرار داده شده باشد ، جز آن كه به او وحى نمىشود.
۵ / ۲
ثواب ختم قرآن
۱۳۶۰.پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله - در بيان پاداش كسى كه قرآن را ختم كند - : هنگام ختم كردن قرآن ، دعايش مستجاب مىگردد ، و درختى در بهشت به او داده مىشود.
۱۳۶۱.پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله: هر كس قرآن را از بر يا از رو بخواند ، درختى در بهشت به او داده مىشود كه اگر كلاغى در زير برگى از آن ، جوجه كند و آن جوجه به پرواز در آيد ، پير مىشود ، در حالى كه هنوز آن برگ را به آخر نرسانده است .
۱۳۶۲.امام حسين عليه السلام: هر كس يك آيه از كتاب خداوند عزّ وجلّ را در نمازش در حالى كه ايستاده است ، بخواند ، به ازاى هر حرفى ، صد حسنه برايش نوشته مىشود و اگر آن را در غير نماز بخواند ، خداوند به ازاى هر حرفى ، ده حسنه برايش مىنويسد و اگر به قرآن گوش دهد ، خداوند به ازاى هر حرفى ، يك حسنه برايش مىنويسد و اگر در شب ، قرآن را ختم كند ، فرشتگان تا صبح بر او درود مىفرستند و اگر آن را در روز ، ختم كند ، فرشتگان نگهبان تا شب بر او درود مىفرستند و يك دعاى مستجاب شده دارد و [اين دعا يا ختم قرآن ]برايش از آنچه ميان آسمان و زمين است ، بهتر است.
گفتم : اين براى كسى است كه قرآن را [حفظ دارد و] قرائت مىكند ؛ امّا كسى كه [حفظ ندارد و] قرائت نمىكند ، چه؟
فرمود : «اى برادر اسدى! خداوند ، بخشنده و بزرگوار و كريم است . اگر همان چيزى را كه با خود (در ياد) دارد ، بخواند ، خدا آن پاداش را به او عطا مىكند» .
ر . ك : الكافى : ج ۲ ص ۶۱۲ (ثواب قراءة القرآن) .