۱۲۵۴.تفسير عبد الرزّاق - به نقل از قتاده ، در باره اين آيه : (و قرآن را با ترتيل بخوان) - : به ما خبر رسيده كه قرائت پيامبر صلى اللَّه عليه و آله ، عموماً با كشيدن صدا بود.
۱۲۵۵.مسند ابن حنبل - به نقل از اُمّ سلمه ، در پاسخ به سؤال از نحوه قرائت پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله : پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله در پايان هر آيه ، وقف مىكرد : (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ * الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَلَمِينَ * الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ * مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ).
۱۲۵۶.صحيح مسلم - به نقل از حذيفه - : شبى با پيامبر صلى اللَّه عليه و آله نماز خواندم . [سوره] بقره را آغاز كرد... و آرام آرام مىخواند. هر گاه به آيهاى مىرسيد كه در آن تسبيح خدا بود ، تسبيح مىگفت، و هر گاه به درخواستى مىرسيد ، [از خداوند ]درخواست مىكرد، و هر گاه به [آيه مشتمل بر] پناه بردن [به خدا] مىرسيد، پناه مىبرد.
۱۲۵۷.مسند ابن حنبل - به نقل از ابن ابى مليكه - : از يكى از همسران پيامبر صلى اللَّه عليه و آله در باره قرائت پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله سؤال شد . گفت: شما توان آن را نداريد.
به او گفته شد: ما را از آن آگاه كن. پس، او شروع به قرائتى آرام آرام كرد.۱
۱۲۵۸.سنن الترمذى - به نقل از يعلى بن مملك ، در باره چگونگىِ قرآن خواندن پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله - : اُمّ سلمه، قرائت ايشان را تقليد كرد. قرائتى كلمه به كلمه بود.
۱۲۵۹.امام على عليه السلام - در وصف پرهيزگاران - : شبهنگام به پا مىخيزند و آيات قرآن را شمرده و آرام مىخوانند، جانهايشان را با خواندن آن ، اندوهناك مىسازند، و داروى درد خود را در آن مىجويند.