مورد بررسى دقيق قرار گيرد و توسّط مبلّغان ، به آگاهى مردم رسانده شود و توسط نهادهاى آموزشى، آموزش داده شود. مهارت هاى ارتباطى اى كه از متون دينى ، قابل استخراج اند ، فراوان است. در اين مجال به عنوان نمونه ، فقط به يك مورد پرداخته مى شود و شما را به مطالعه بيشتر در اين زمينه دعوت مى كنيم .
خانواده اجتماعى
زُهْرى يكى از اصحاب امام صادق عليه السلام است كه از وضع مالى خوبى برخوردار بود و به همين جهت ، مورد حسادت قرار گرفت . روزى با حالتى گرفته و ناراحت ، خدمت امام سجاد عليه السلام رسيد . حضرت به وى فرمود : «چرا غمگينى؟». گفت : «غم ها و اندوه هاى پى در پى است كه ريشه در رنجى دارد كه از طرف كسانى بر من وارد شده كه به نعمت من حسادت مى ورزند و چشم طمع به مال من دارند و نيز از طرف كسانى كه به آنها اميد داشتم و به آنها نيكى كرده بودم ، ولى اميدم را نااميد كردند» .
امام سجاد عليه السلام به وى فرمود : «زبانت را نگه دار تا برادرانت باقى بمانند» .
اين ، خود ، يك روش است. كسانى كه زندگى موفّقى دارند، اگر موفّقيت هاى خود را براى ديگران بازگو كنند، ممكن است آتش حسادت آنها برافروخته شود. به همين جهت ، لب فرو بستن ، راهى براى ايمنى از حسادت ها و دشمنى هايى است كه مى تواند روابط اجتماعى را تخريب كند .
به هر حال ، زُهْرى ـ كه گويا متوجه كلام امام عليه السلام نشده بود ـ گفت : «من به نيكى با آنان سخن مى گويم» . امام عليه السلام به وى فرمود : «هرگز! هرگز! بپرهيز از اين كه به خاطر اين كار ، دچار خودپسندى شوى ...» . سپس حضرت ، راه كارى به وى آموخت كه روابط اجتماعى را رضايت بخش