آیین رونمایی از کتاب مشق ارشاد با حضور رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث و رئیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و رئیس پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث در مراسم رونمایی از کتاب "مشق ارشاد؛ تأثیر گذاری و متقاعد سازی در «امر به معروف و نهی از منکر» " با بیان اینکه در رابطه با مفاهیم دینی مثل امر به معروف، صبر، گذشت و.. میتوان سه رویکرد داشته باشیم، گفت: رویکرد سکولاریستی کاری به مفاهیم دینی ندارد و سعی میکند مشکلات انسان از پیش خودش حل کند اما رویکرد دوم اعتقاد دارد که سعادت انسان در مفاهیم دینی است و صرف اینکه به این مفاهیم اعتقاد داشته باشیم و عمل کنیم، کافی است و کار بیشتری لازم نیست.
ایشان اظهار داشت: رویکرد سوم این است وقتی جامعه پیچیده میشود مفاهیم هم پیچیده میشود و نیاز به کار پژوهشی دارد و اگر بخواهیم امر به معروف را اجرا کنیم نیاز به کار کارشناسی داریم؛ این نظریه بیان میکند برای اینکه جامعه امروزی مفاهیم دینی را درک کند باید تبدیل به زبان همین نسل شود.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر برنجکار در ادامه افزود: برخی تصور میکنند که حکومت اسلامی نیز مثل سایر حکومتها فقط باید نظم ایجاد کند و وظیفه ندارد انسانها را به بهشت ببرد در حالی که حکومت اسلامی وظیفه دارد مفاهیم دینی را درعرصه عمل به اجرا در بیاورد.
وی بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی کشور این است که ارتباط بین حکمرانی و علوم انسانی یا به تعبیر عامتر مراکز علمی و پژوهشی وجود ندارد و یا ضعیف است.
ایشان در ادامه گفت: اگر نتوانیم علوم انسانی را بر اساس مبانی دینی شکل بدهیم نمیتوانیم زیر بنای تمدن اسلامی را ایجاد کنیم و فقط یک انقلاب سیاسی کردیم در حالی که باید انقلاب فرهنگی داشته باشیم البته مشکل دیگر این است که ارتباط مراکز پژوهشی هم با یکدیگر ضعیف است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار با بیان اینکه پسندیده است که فصلی با عنوان ارشاد شونده به این کتاب اضافه شود، اظهار داشت: این کتاب باید عمومی سازی و اجرایی شود و به شکل برنامههای عملیاتی در بیاید و کارگاههای آموزشی برای گروههایی که درگیر امر به معروف هستند برگزار شود و اگر خودشان هم احساس نیاز نمیکنند باید به آنها تفهیم شود که دچار جهل مرکب هستند و تصور میکنند که نیاز ندارند.
حجت الاسلام دکتر عباس پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی به عنوان دیگر سخنران این مراسم با اشاره به اینکه معتقدیم "مشق ارشاد باید قبل از گشت ارشاد باشد"، عنوان کرد: تا کنون، رویکرد به امر به معروف و نهی از منکر، بیشتر فقهی بوده و همین نگاه تک بعدی، یکی از عوامل بحرانهای های اجتماعی امروز است! در حالی که امربه معروف و نهی از منکر، جنبههای اخلاقی، روانشناختی و جامعه شناختی دارد.
وی تأکید کرد: در پژوهشگاه قرآن و حدیث دو هدف تئوریزه کردن معارف اسلامی و عمومی سازی و انتقال آن به مردم دنبال می شود که در این اثر، چارچوب نظری مورد بررسی قرار گرفته و انشاءالله اثر عمومی آن نیز تهیه خواهد شد.
دکتر پسندیده در بخش دیگری از صحبت خود بیان داشت که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر، بيش از هر چیزی مردم دانسته شدهاند در حالی که در درجه اول مدیران و برنامه ريزان اجتماعی باید با آن آشنا شوند تا به اصلاح رویهها کمک کند.
لازم به ذکر است آیین رونمایی از کتاب "مشق ارشاد؛ تأثیر گذاری و متقاعد سازی در «امر به معروف و نهی از منکر" از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث، با حضور حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر، رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث و آقای دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیر گروه فقه بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و حجت الاسلام و المسلمین دکتر عباس پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روان شناسی اسلامی و آقای دکتر عبدالله عمادی، مؤلف کتاب امروز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ در سالن جلسات موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار گردید.