کتاب "معناشناسی حواس در آیات قرآن" تألیف حجت الاسلام دکتر سیدمهدی میرزابابایی از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، قرآن کریم ساحت معرفتی حواس را مورد اهتمام ویزه قرارداده است. گستره میدان معنایی واژگان پیرامونی حواس و ارتباط آنها با واژگان حوزه معرفت شناسی، ادعای ذکر شده را تأیید می نماید.
به اعتقاد نویسنده، نوشتار پیش رو در صدد است نقش حواس را در نظام معرفت شناسی قرآن تبیین کند، چرا که پرسش اصلی این پژوهش، چگونگی تصویر حواس و جایگاه معرفتی آن در منظومه معرفت شناسی قرآن است.
بدین منظور، چیستی و ارتباط حواس با یکدیگر و دیگر منابع معرفتی مورد مطالعه قرار گرفته و ضمن تبیین عوامل و موانع ادراک حسی در قرآن، چگونگی کارکرد و آثار حواس در آیات قرآن بررسی شده است.
کتاب حاضر از دو روش معناشناسی شناختی و میدان های معنایی بهره برده است. در معناشناسی شناختی، تحلیل و بررسی واژگان و ارتباط بین آنها به عنوان ابزاری برای کشف مفهوم سازی متکلم مطرح می شود و در میدان های معنایی، باتحلیل واژگان و بررسی روابط بین آنها، به معنای مورد نظر قرآن دست می یابیم.
با توجه به این رویکرد، پژوهش حاضر در ۴ فصل سامان یافته است که به قرار ذیل می باشد:
فصل اول: هویت شناسی و ارتباط سنجی حواس
فصل دوم:کارکرد معرفتی و غیر معرفتی حواس
فصل سوم: عوامل و موانع کارکرد حواس
فصل چهارم:جهان بینی قرآن در مقوله حواس
کتاب "معناشناسی حواس در آیات قران" تألیف حجت الاسلام دکتر سیدمهدی میرزابابایی از سوی پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السلام، به زبان فارسی، در قطع رقعی، در ۴۴۰ صفحه به نگارش درآمده است و در سال ۱۴۰۰ با همکاری موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام منتشر شده است.