دیگر میداند؛ زیرا زندگی در آپارتمان و محلهای که با آسایش، آرامش، احترام و همدلی همراه نباشد، موجبات کدورت، دشمنی و ناهنجاری را فراهم میسازد که در چنین وضعینی، دعا و نفرین برای تغییر اوضاع نیز کارساز نخواهد بود.
امام صادق علیه السلام با یادآوری این نکته فرمودند:
لَا یسْتَجَابُ لِمَنْ یدْعُو عَلَى جَارِهِ وَ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لَهُ السَّبِیلَ إِلَى أَنْ یبِیعَ دَارَهُ وَ یتَحَوَّلَ عَنْ جِوَارِه۱.
هر کس همسایهاش را نفرین کند، دعایش مستجاب نمیگردد؛ زیرا خداوند برای وی راه رهایی از مشکل قرار داده است و آن اینکه خانهاش را بفروشد و به جای دیگری منتقل شود.
بنابر آنچه گفته شد، راهکارهای عملی در مواجهه با مزاحمت و اذیّتهای همسایگان به ترتیب از صبر و شکیبایی آغاز شده، سپس با تذکر محترمانه، دادخواهی از همسایگان و رجوع به مراجع قانونی ادامه مییابد؛ یعنی تا جایی که ممکن باشد، نباید به سراغ مراحل بعدی رفت، اما سرانجام در صورت بینتیجه بودن راههای یاد شده، آخرین مرحله، نقل مکان زندگی به محله یا مجتمع مسکونی دیگری است که از شرایط بهتری برخوردار باشد.
چکیده فصل
در دوران معاصر، شهر نشینی الگوی برتر سکونت در همه کشورهاست. گرایش و اشتیاق شدید به شهر نشینی و کار در شهرها در کنار سایر عوامل، سبب تکمیل ظرفیت بسیاری از شهرها و بهویژه کلانشهرها از نظر جمعیت پذیری، اشتغالزایی، خدمات دهی و توسعه فضایی شده است.
یکی از تدابیر عملی برای کنترل یا تعدیل این مشکل، ساخت شهرکهای جدید،