ألا إنّ أربعین جارٌ، وَ لَا یدْخُلُ الْجَنَّةَ مَنْ خَافَ جَارُهُ بَوَائِقَه۱.
آگاه باشید که قطعاً تا چهل خانه، همسایه محسوب میشوند و کسی که همسایهاش از ستم و شرور او امنیت نداشته باشد، داخل بهشت نخواهد شد.
سیاق روایات فوق به گونهای است که ضرورت، ارزش و اهمیت اطلاع رسانی و آگاه سازی همسایگان نسبت به حقوق و تکالیف یکدیگر از آنها فهمیده میشود.
ب. انتخاب مدیر مجتمع
بسیاری از مشکلات آپارتمانها با تعیین یک مدیر صالح و توانمند برطرف خواهد شد. در برجهایی که مدیرانی مجرّب با حقوق و مزایای مناسب استخدام میکنند و رسیدگی به امور آپارتمان به درستی انجام میشود، کمتر شاهد ناهماهنگی و رفتارهای نابهنجار مالکان و ساکنان آنها هستیم، اما در بسیاری از مجتمعهای مسکونی کوچکتر که مدیریت جدی وجود ندارد و به طور معمول، فردی برای رسیدگی به امور ضروری همچون جمعآوری و پرداخت قبوض تعیین میشود، مشکلات پیش رو معمولاً باعث استعفای وی و در حقیقت، سبب شانه خالی کردن او از بار مسئولیت بیمزد را در پی دارد.
این در حالی است که طبق ماده ۵ قانون تملّک آپارتمانها، اگر تعداد مالکان یک آپارتمان از ۳ نفر بیشتر باشد، باید «مجمع عمومی» تشکیل شود که جلسهای است با حضور مالکان و استفاده کنندگان یا نمایندگان آنان برای اداره امور آپارتمان. برای اینکه مجمع عمومی رسمیت داشته باشد، باید مالکانی که بیش از نصف مساحت قسمتهای خصوصی را در اختیار دارند یا نمایندگانشان در آن حضور یابند.
در برخی آپارتمانها ساکنان نسبت به برگزاری مجمع عمومی بیاعتنا هستنند و