مکتب مایه گیرد و والاترین مکتب نیز سخن خداست.۱
بنابراین برای آراستگی افراد به آداب اجتماعی در روابط همسایگی، باید آموزش، فراگیری و درونی سازی اخلاق اجتماعی اسلام را جدی گرفت تا بدین وسیله امکان زندگی اجتماعی شاد، باصفا و سعادتمندانه فراهم گردد.
تحقیقات پژوهشگران علوم اجتماعی نیز همین معنا را تأیید میکند که میان میزان ارتباط سالم همسایگان با یکدیگر و مشکلات آپارتمان نشینی، رابطه معکوس وجود دارد؛ به طوری که با افزایش ارتباط همسایگان با یکدیگر، میزان مشکلات آپارتمان نشینی نیز کاهش مییابد.۲
۲. ایجاد پایبندی به قوانین و الزامات آپارتمان نشینی
آپارتمان نشینی جلوهای از زندگی جمعی است که برای آن در قانون اساسی ضوابط و الزاماتی با عنوان «قانون تملّک آپارتمانها» وجود دارد. مفاد این قانون برای زندگی آپارتمان نشینی الزاماتی پیشبینی کرده است که باید در محیطهای آپارتمانی، معیار عمل قرار گیرد.
این قانون برای تضمین آرامش و تنظیم روابط ساکنان و مالکان آپارتمانها در سال ۱۳۴۳شمسی تصویب شد و سپس در سال ۱۳۶۷ و پس از آن، برخی موادش اصلاح گردید که با اصلاحات و الحاقات آن شامل ۱۵ ماده است که به همراه آییننامه اجراییاش حقوق و تکالیفی را برای چگونگی اداره آپارتمان و نحوه همکاری در این مسئله مقرر میدارد.
برای نمونه، براساس ماده ۴ قانون تملّک آپارتمانها، پرداخت هزینههای مشترک، اعم از اینکه ملک، مورد استفاده قرار گیرد یا نگیرد، الزامی است؛ حتی اگر یکی از ساکنان از برخی قسمتهای مشترک استفاده نمیکند، باز هم باید