و خویشاوندان و دوستان و آشنایان و همسایگان ما را از مردان و زنان اهل ایمان در جایی محکم و در قلعهای نگهبان و در پناهگاهی بازدارنده از شرّ شیطان ایمن دار و بر آنها جوشنی نگهدارنده بپوشان و به دست آنها حربهای بُرّان عطا فرما!
همچنین امام علی بن موسی الرضا علیه السلام نیز دستور میدادند به هنگام خروج از منزل به سوی حج خانه خدا برای خانواده، فرزندان، همسایگان و برادران ایمانی چنین دعا کنید:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْتَوْدِعُكَ الْیوْمَ دِینِی وَ مَالِی وَ نَفْسِی وَ أَهْلِی وَ وُلْدِی وَ جَمِیعَ جِیرَانِی وَ إِخْوَانِی الْمُؤْمِنِینَ الشَّاهِدَ مِنَّا وَ الْغَائِبَ عَنَّا۱.
بار خدایا! امروز دین، مال، جان، خانواده، فرزندان و همه همسایگان و برادران ایمانیِ حاضر و غایب خود را به تو میسپارم.
پنجم. آشتی دادن
یکی دیگر از جلوههای خیرخواهی برای همسایگان، آشتی دادن است که در بیان امام علی علیه السلام از برترین مصادیق خیرخواهی معرفی شده است که در عبارتی کوتاه میفرمایند:
مِنْ أَفْضَلِ النُّصْحِ الْإِشَارَةُ بِالصُّلْح۲.
از برترین خیرخواهیها راهنمایی به مسالمت و سازش (میان افراد) است.
صحنه اجتماع میدان برخورد و مواجهه با یکدیگر است؛ پس کشمکش و تزاحم میان افراد، دور از انتظار نیست؛ بهویژه در مناسبات شغلی، خانوادگی و همسایگی که شاهد اختلافها و نزاعهایی هستیم و همواره بسیاری از آنها بیپایه و بینتیجه است. در چنین موقعیتهایی بهترین کار، راهنمایی طرفین به صلح و دعوت به سازش و پایان دادن به درگیریهاست؛ چرا که ادامه یافتن اختلافها جز