جماعت باش كه گرگ، دام دور افتاده (از گله) را مىخورد.۱
۱۸.پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: خداوند نماز در جماعت را دوست دارد.۲
۱۹.پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: خوشایندم آن است که نماز مسلمانان یکی باشد، تا جایی که بر آن شدم کسانی را به خانهها روانه کنم تا هنگام نماز مردم را ندا دهند و نیز در صدد برآمدم فرمان دهم کسانی بر بلندیها بایستند و در وقت نماز مردم را آواز دهند....۳
۲۰.پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: تکبیر نخست در نماز جماعت از دنیا و آن چه در آن است برتر است.۴
۲۱.جامع الأخبار ـ به نقل از عبد اللَّه بن مسعود ـ، در یک روز که به تكبیر آغازین نماز جماعت نرسید و از این رو یک بنده آزاد كرد و نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و گفت: اى پیامبر خدا! یک روز به تكبیر نخست نماز نرسیدم و بندهاى را آزاد كردم. آیا فضیلت آن (تکبیر اوّل) را دریافتهام؟
پیامبر فرمود: «نه».
ابن مسعود گفت: بنده دیگری آزاد میكنم، آیا به فضیلتش مىرسم؟
1.. ما مِن ثَلاثَةٍ في قَريَةٍ ولا بَدوٍ لا تُقامُ فيهِمُ الصَّلاةُ إلّا قَدِ استَحوَذَ عَلَيهِمُ الشَّيطانُ، فَعَليكَ بِالجَماعَةِ، فَإِنَّما يَأكُلُ الذِّئبُ القاصِيَةَ (سنن أبي داود: ج۱ ص۱۵۰ ح۵۴۷).
2.. إنَّ اللهَ لَيُعجِبُ مِنَ الصَّلاةِ فِي الجَميعِ (مسند ابن حنبل: ج۲ ص۳۰۹ ح۵۱۱۲).
3.. لَقَد أعجَبَني أن تَكونَ صَلاةُ المُسلِمينَ واحِدَةً، حَتّىٰ لَقَد هَمَمتُ أن أبُثَّ رِجالاً فِي الدّورِ يُنادونَ النّاسَ بِحينِ الصَّلاةِ، وحَتّىٰ هَمَمتُ أن آمُرَ رِجالاً يَقومونَ عَلَى الآطامِ يُنادونَ المُسلِمينَ بِحينِ الصَّلاةِ... (سنن أبي داود: ج۱ ص۱۳۸ ح۵۰۶).
4.. التَّكبيرَةُ الاُولىٰ في صَلاةِ الجَماعَةِ خَيرٌ مِنَ الدُّنيا وما فيها (تفسير الفخر الرازي: ج۱ ص۲۵۱ و ج۶ ص۱۶۱).