19
تدوین مداخلات روان‌شناختی مراحل و شیوه تدوین

فصل اول: کلیات

در این فصل، به مباحث مختصر و کلی‏ای می‏پردازیم که آشنایی اجمالی با آنها برای ورود به فضای درمانی و شیوه تدوین طرح‏نماهای درمانی لازم است.

مدل۱

مدل، به نمایش و عرضه ترسیمی یا نظری یک مفهوم یا فرآیند اساسی رفتاری یا جسمانی گفته می‏شود که ممکن است برای اهداف متفاوت پژوهشی و تشریحی مانند افزایش درک آن مفهوم، پیشنهاد فرضیه‏ها، نشان‏دادن روابط، یا تبیین الگوهای همه‏گیر شناختی به کار رود (واندن‏بوس، ۱۳۹۱). به بیان دیگر، مدل، نمادی از واقعیت است که مهم‏ترین ویژگی‏های دنیای واقعی را به صورتی ساده و کلی بیان می‏کند و در واقع می‏تواند عوامل و روابط موجود در موقعیت خاصی را به اشکال مختلف کلامی، ترسیمی، ریاضی، تجسمی و غیره نشان دهد (هومن، ۱۳۹۲).۲ استفاده از مدل‏ها این امکان را فراهم می‏کند که موقعیت‏های پیچیده و حتی دور از دسترس (مانند منظومه شمسی) به صورت قابل درک تهیه و مطالعه شود. بر این اساس، هدف مدل‏ها، ساده‏سازی و تبیین پیچیدگی و سردرگمی جهان است (همان).

1.. model

2.. شایان ذکر است که برخی فرهنگ‏های لغت همچون براهنی، پورافکاری، شعاری‏نژاد و نیز برخی روان‏شناسان همچون دادستان model را به «الگو» هم ترجمه کرده‏اند (صاحبی، ۱۳۸۱).


تدوین مداخلات روان‌شناختی مراحل و شیوه تدوین
18
  • نام منبع :
    تدوین مداخلات روان‌شناختی مراحل و شیوه تدوین
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1398
    نوبت چاپ :
    اول
    شمارگان :
    500
تعداد بازدید : 794
صفحه از 192
پرینت  ارسال به