اجرای مرحله دوم نیازمند مطالعات کارآزماییهای کنترلشده تصادفی (RCT) است. بازاجرای۱ طرحنمای مداخلهای به دست پژوهشگران جدید سوگیریهای احتمالی نخستین پژوهشگر/ تیم پژوهشی را در مرحله امکانسنجی مشخص میکند و مانع اعتماد به صرف یافتههای یک پژوهشگر یا یک تیم پژوهشی در موقعیتی خاص میشود. بنابراین، اگر صرفاً یک مطالعه از تأثیرگذاری درمان خاصی حمایت کند، یا اینکه اگر همه پژوهشها را صرفاً یک تیم پژوهشی انجام دهد، یافتههای پژوهشی هرچند محتمل و امیدبخش به نظر میرسد اما تا زمانی که این درمان را تیم پژوهشی دیگری مستقلاً اجرا نکند و تأثیر آن ثابت نشود، نمیتوان کارآمد دانست (چمبلس و هالون، ۱۹۹۸). بنابراین، صرفاً زمانی درمان، کارآمد شناخته میشود که حداقل در دو مطالعه تیمهای پژوهشی مستقل از هم اجرا کنند و تأثیر درمانی آن در هر دو مطالعه نشان داده شود (همان).
برای اجراییکردن مرحله دوم لازم است سازوکاری نظاممند برای بازاجراهای مجدد به همت تیمهای جدید پژوهشی در موقعیتهای مختلف محل توجه قرار گیرد۲ که میتوان آنها را در قالب دستورالعملی با سرفصلهای زیر تنظیم کرد تا بتوان از طریق آن، طرحنمای مداخلهای تدوینشده را، تحت نظامی تعریفشده، در اختیار گروههای پژوهشی جدیدی که قرار است آن را گسترش دهند، قرار داد.
بیان منطق تفصیلی
در بخش نخست، شواهد تجربی حمایتکننده از اثربخشی طرحنمای مداخلهای جدیدی که در مرحله قبل تنظیم و اجرا شده است به صورت خلاصه بیان میشود. همچنین، خلاصهای از اطلاعات مربوط به پردازش یافتهها عرضه میگردد (کارول و رونساویل، ۲۰۰۸).