مداخلهای دارد تبیین میشود. در صورت امکان، مناسب است به م.ش. این اطمینان خاطر داده شود که مطالعات، تحقیقات و تحلیل دقیق متون اسلامی، از این اهداف مداخلهای حمایت میکند و پیگیری این اهداف به امیدِ کامیابی افراد در غلبه بر مشکل یا اختلال/ ایجاد توانمندی است.
تبیین تکنیک: اینجا است که جای بررسی فرآیندهای دهگانه تغییر است تا فرآیند مناسب برای ایجاد تغییرات لازم به منظور رسیدن به هدف انتخاب شود و کلیت آن برای م.ش. توضیح داده شود.
تبیین گزینههای انعطافی: اگر تکنیک معرفیشده، نمونه مشابه یا جایگزینی برای عملکردن دارد که م.ش. بتواند از آن استفاده کند، در این قسمت به آن اشاره میشود.
تبیین ارتباط: در این قسمت، منطقی که بر اساس آن بین تکنیک و هدف ارتباط وجود دارد تبیین میشود؛ به این معنا که بر اساس این تبیین مشخص میشود بر چه مبنایی در این طرحنمای مداخلهای بیان شده است که این تکنیک میتواند م.ش. را به این هدف مداخله برساند. در صورت امکان میتوان به م.ش. با دادن شواهد پژوهشی اطمینان خاطر داد.
تبیین مشکلات احتمالی: در این قسمت، مشکلاتی که احتمال میرود معمولاً افراد در هنگام استفاده از این تکنیکهای مداخلهای با آن مواجه شوند توصیف و تبیین و چارهجویی میشود.
تبیین نبایدهای مداخلهای: در این قسمت، موقعیتهایی که نباید از مداخلهای خاص استفاده کرد یا برخی از تکنیکهای مداخلهای دیگر، که میتوانند به طور معنادار در فرآیند اجرای درست تکنیک خلل وارد کنند هشدار داده میشود. روشن است که این محور زمانی مناسب است که احتمال این نوع استفادههای خودسر در م.ش. داده میشود وگرنه نیازی به تبیین این نبایدها نیست تا ذهنشان بیجهت درگیر نشود.