اینکه در طول جلسات از عوامل مزاحمی همچون تلفن همراه اجتناب شود (در حالت خاموش یا سکوت گذاشته شود).
تأکید بر اینکه در مواقع ضروری که مراجع/ مشارکتکننده امکان حضور در جلسه را ندارد، قبل از جلسه (مثلاً حداقل ۱۲ ساعت قبل از جلسه) غیبت خود را اطلاعرسانی کند. البته غیبتهای موجه و راهکار جبرانی آن مثل شرکت در جلسهای فوقالعاده در کمتر از مثلاً سه روز بعد از جلسه، مشخص شود.
تأکید بر مشارکت م.ش. در بحث، و اینکه بکوشند اصل مطالب در جلسات برای آنها جا بیفتد و در مواقع نیاز پرسشهای خود را برای رسیدن به فهم بهتر مطرح کنند. همچنین، در مواقع نظرسنجی با صداقت دیدگاههای خود را بیان کنند. از سویی بر این نکته نیز تأکید میشود که افراد گروه فرصت صحبت و تبادل نظر را به همگروهیها بدهند و در هنگام اظهارنظر دیگران، سخن آنها را قطع نکنند.
تأکید بر دقت در اجرای تکالیف محوله بعد از هر جلسه با تبیین این نکته که مسلماً حضور صرفاً یک ساعت و نیمه در یک جلسه مداخلهای معجزه نمیکند و باید به محتوای جلسات توجه شود و تکالیف محوله بهدقت پیگیری شود.
در برنامههای گروهی، در صورت نیاز، از خود اعضای گروه برای گذاشتن قوانینی همچون زمان و مکان جلسه میتوان استفاده کرد.
میتوان مؤلفههای فوق را به صورت فرمی تهیه کرد تا بعد از آنکه مطالب فوق به صورت شفاهی در جلسه اول با م.ش. مطرح شد، این فرم به صورت قراردادی بین م.د. با م.ش. امضا شود.
۱. ۱۱ - تعدیل انتظار مداخله
نگاه مراجعان/ مشارکتکنندگان به طرحنمای مداخلهای باید واقعبینانه شود. برای واقعبینانهکردن این نگاه لازم است م.د. چند نکته را رعایت کند:
o