موضوع مهدويّت ، يكى از مترقى ترين اصول اعتقادى، اجتماعى و سياسى اسلام است و در جهان امروز، كه جامعه، بيش از هر زمان ديگر تشنه ارزش هاى انسانى و در رأس آن ها عدالت اجتماعى است، اعتقاد به امام مهدى علیه السلام زمينه ساز تحقّق اين بزرگترين آرزوى بشر در طول تاريخ است. بر اين اساس، هدف از نگارش دانشنامه امام مهدى علیه السلام بر پايۀ قرآن ، حديث و تاريخ ، تنها اثبات يک باور اسلامى از منظر پيروان اهل بيت علیهم السلام نيست؛ بلكه افزون بر اين، گشودنِ راهى است براى اتحاد پيروان همۀ اديان، بلكه همۀ جهانيان، براى پاسخ گويى به اصلىترين نياز بشر، يعنى حاكميت عدالت بر سراسر جهان.
در این دانشنامه که به این موضوع مهم پرداخته است، مسائل مرتبط با موضوعات مهدویت با تکیه بر نصوص معتبر اسلامی بررسی میشود. اين مجموعۀ گسترده، افزون بر گردآورى متون تاريخى، حديثى و آیات قرآن در بارۀ مهدويّت، پاسخگويى به پرسشهاى نسل معاصر را به عهده گرفته و با كاوش در متون كهن، كوشيده است براى هر سؤال، پاسخى مستند و منطقى بيابد و آن را در جامهاى نو و مقبول به نسل معاصر ارائه دهد.
کتاب شامل درآمد، چهارده بخش و هفتاد فصل است. درآمد شامل دوازده محور است که چشماندازی كلّى از موضوع مهدويّت نشان میدهد و عناوین اصلی آن چنین است: 1. دانشنامۀ امام مهدى علیه السلام در يک نگاه؛ 2. مراحل تحقيق و تدوين دانشنامه؛ 3. ويژگىهاى دانشنامۀ امام مهدى علیه السلام ؛ 4. رويكردهاى پژوهشى در مهدويّتنگارى؛ 5. مهدويّت از نگاه اهل سنّت؛ 6. منجى موعود در اديان ابراهيمى؛ 7. منجى موعود در اديان غير ابراهيمى؛ 8 . نامهاى منجى موعود در اديان؛ 9. مهدويّت در نگاشتههاى مستشرقان؛ 10. مهدويّت و جهانى شدن؛ 11. دلايل غير نقلى بر ضرورت وجود امام مهدى علیه السلام ؛ 12. گزارههاى اعتقادى و تاريخى مهدويّت.