79
روان‌شناسی مثبت‌ نگر(نظریه‌ها ، پژوهش‌ها و کاربست‌ها)

(۱۰ درصد)، ما تقریباً بر ۴۰ درصد از میزان شادکامی‌مان کنترل داریم («راه حل ۴۰ درصدی» نیز خوانده شده است) (شلدن و لیبومیرسکی، ۲۰۰۴، ۲۰۰۶، ۲۰۰۷، ۲۰۰۹؛ لیبومیرسکی، ۲۰۰۶، ۲۰۰۸).

شادکام‌ترین مناطق جهان

اکنون شادکام‌ترین کشورها کدامند؟ برای مثال دانمارک، در سطوح شادکامی، پیوسته در محدوده کشورهایی قرار دارد که بالاترین شادکامی را در سراسر جهان دارند (۸.۰).


روان‌شناسی مثبت‌ نگر(نظریه‌ها ، پژوهش‌ها و کاربست‌ها)
78

■ درد جسمانی؛

■ نگرانی؛

■ غمگینی؛

■ درماندگی؛

■ خشم.

اگرچه برای افزایش پایایی و روایی این «بهباشی‌یاب» جدید به پژوهش‌های بیشتر نیاز داریم، این ابزار ضمیمه جالبی برای پایگاه داده‌های عظیم گلوپ درباره شادکامی است.

برای اطلاعات بیشتر به رات و هارتر (۲۰۱۰) بنگرید.

شادکام کیست؟

حال که روشن شد در این فصل شادکامی را چگونه تعریف کنیم، به سراغ داده‌هایی خواهیم رفت که به ما می‌گوید اکنون چه کسی در جهان شاد است. در واقع، و از مجموعه صدها هزار داده چنین برمی‌آید که اغلب مردم واقعاً شادکام هستند (مایرز۱، ۲۰۰۰). گرچه در انتهای قطب شادکامی قرار داشتن غیر معمول است، بیشتر مردم زمین نمره «نسبتاً راضی» را دریافت می‌کنند (دینر و دینر، ۱۹۹۵: ۶۵۳). این بدان معناست که در هر نقطه زمانی مشخص، بیشتر مردم محرک‌ها و شرایط را مثبت ارزیابی می‌کنند. بنابراین، این فرض رایج که بیشتر مردم خودشان را ناخشنود۲ می‌دانند نادرست به نظر می‌رسد (مایرز، ۲۰۰۰). برای مثال، بیشتر مردم (بیش از دو سوم) در بیشتر نمونه‌ها (در هر سن، نژاد، جنس، و مقیاس) در شادکامی، خودشان را «بالاتر از میانگین» می‌دانند. به نظر می‌رسد «افراد بستری در بیمارستان، الکلی‌ها، زندانیان جدید، درمان‌جویان جدید و دانشجویانی که تحت سرکوب سیاسی زندگی می‌کنند» از این مطلب مستثنی هستند (مایرز، ۲۰۰۰).

به علاوه، خبر خوب این است که ما به عنوان یک فرد، در شادکام شدن یا نشدن خود تاثیر زیادی داریم. پژوهشگران پذیرفته‌اند که بعد از ژنتیک (۵۰ درصد) (تلگن و دیگران، ۱۹۸۸) و شرایط زندگی

1.. Myers

2.. unhappy

  • نام منبع :
    روان‌شناسی مثبت‌ نگر(نظریه‌ها ، پژوهش‌ها و کاربست‌ها)
    سایر پدیدآورندگان :
    کیت هفرن و ایلونا بونیول، ترجمه: محمد تقی تبیک و محسن زندی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1394
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 54594
صفحه از 392
پرینت  ارسال به