از انتقالدهندههای عصبی است که اغلب با تجربه لذت یا بهباشیِ مبتنی بر لذت در ارتباط است. دوپامین میتواند با تجزیه غذاهایی که سرشار از اسید آمینه تیروسین۱ هستند، تولید شود. خوردن غذاهای سرشار از اسید آمینه تیروسین، مانند پنیر و شکلات، میتواند به پیکار با تنیدگی و اضطراب کمک کند، و موجب تجربههای موقت و گذرای کامروایی و رضامندی شود. (آیزاک و آیزاک، ۲۰۰۴).
در مورد بیماریهای بدنی، استفاده از غذای مناسب برای جلوگیری از سرطان و اُفتِ شناختی، توجه و اعتبار روزافزونی به دست آورده است. وُک و همکاران (۲۰۰۶) دریافتند که استفاده زنان از یک پرس یا بیشتر از ماهی چرب در طول هفته، ۷۴% رشد سرطان کلیه را کاهش میدهد. همچنین ارتباطات نویدبخش دیگری میان اسیدهای چربِ امگا۳۲ و دیگر اختلالات بدنی و روانی، مانند آلزایمر، خُلق، افسردگی و بیماری قلبی یافته شده است (المِصری۳ و دیگران، ۲۰۰۹؛ نقل شده از رات و هارتر، ۲۰۱۰).
در تحقیقات بالینی مربوط به تعذیه و بهباشی، ویژگیهای غذایی دو محصول غذایی دیگر نیز توجه بهسزایی یافتهاند: شکلات و شراب. تمدنهای باستانی مانند مایا و آزتک از کاکائو (شکلات) برای لذت و مقاصد دارویی استفاده میکردند. در بریتانیا در طی قرون شانزدهم تا بیستم شکلات استفادههای دارویی بسیاری داشته است که دامنه آن از تسکین لاغری مرضی، بیاحساسی، خستگی، گوارش، تب، نقرس، سنگ کلیه تا کارکرد ضعیف جنسی گسترش داشته است (دلینگر۴ و دیگران، ۲۰۰۰؛ کوپِر۵ و دیگران، ۲۰۰۸).
امروزه محققان بر این باروند که وجود پُلیفِنالها،۶ یا به عبارت دقیقتر، فلاوِنولها (flavan-۳-ols یا کَتیچِنها)،۷ علت فواید شکلات خالص روی سلامت جسمانی است. برخی نظریهها بر این گمانند که این کتچینها شمار آنتیاکسیدانها در خون را افزایش میدهد و به حذف رادیکالهای آزاد [ترکیبنشده]۸ کمک میکند. آنتیاکسیدانها به تازگی به عنوان مواد ضدسرطانی در برخی تحقیقات مورد توجه قرار گرفت، و البته مقداری نیز بدنامی بهبار آورد. رویهمرفته، حدود ۲۳۰ آزمایش انسانی