با پیشرفت خود، قابلیتهای جدیدی بهدست آورده که میتواند با استفاده از آنها، بخشهای بیشتری از معارف دینی را فهم کند و در تحقیقات خود بهکار بندد.
همانگونه که گذشت، حوزههایی که روانشناسی مثبتنگر بدانها میپردازد، بیشتر اموری هستند که در ادبیات دین به عنوان فضایل اخلاقی شناخته میشوند. متون دینی سرشار از این آموزههاست و از اینرو استفاده از معارف دین میتواند به غنا و تعالی روانشناسی مثبت بینجامد.
بدین منظور، گروه روانشناسی اسلامی «پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی» پژوهشگاه قرآن و حدیث با استفاده از تجربههای پژوهشی خود، نخست دست به طرّاحی رشته «روانشناسی اسلامی با گرایش روانشناسی مثبتگرا» برای مقطع کارشناسی ارشد زد که بحمدالله به تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری رسید و هماکنون در «دانشگاه قرآن و حدیث» در حال اجراست و برخی دیگر از دانشگاهها نیز اقدام به پذیرش دانشجو در این رشته کردهاند. گام بعدی، تدوین متون لازم برای اجرای رشته است که ترجمه کتاب روانشناسی مثبت کیت هفرن و ایلونا بونیول، یکی از اقداماتی است که با هدف تأمین منابع لازم جهت تدریس در این رشته و دیگر رشتههای مرتبط، صورت گرفته است.
برخود لازم میدانیم بهویژه از آیة الله ریشهری، ریاست محترم مؤسسه دارالحدیث، که امکان انجام چنین اقداماتی را فراهم کردند، صمیمانه قدردانی نماییم. همچنین از آقایان محمّدتقی تبیک و محسن زندی که با دقت و ظرافت، این اثر را ترجمه نمودند، کمال تشکر را داریم. نیز از آقای دکتر فرید براتیسده، مدیر محترم گروه روانشناسی اسلامی دانشگاه، به خاطر معرفی این اثر و ارائه راهنماییهای لازم به مترجمان، و از خانم الهام رضانژاد به پاس ویرایش این اثر، و از آقای محمدتقی تبیک به خاطر تهیه نمایه موضوعی کتاب، و از مدیریت آمادهسازی کتاب قدردانی میکنیم.
خواندن این کتاب درسی را به تمام دانشجویان رشته روانشناسی، بهویژه دانشجویان روانشناسی مثبتنگر، مشاوران، مربیان، و پژوهشگران حوزههای روانشناسی، اخلاق و تربیت توصیه میکنیم و تقاضا داریم که دیدگاهها و انتقادات خود را با ما در میان بگذارند.
گروه روانشناسی اسلامی
پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی پژوهشگاه قرآن و حدیثفصل اول: درآمدی بر روانشناسی مثبتنگر