گريز از شوهر و فرار از خانه، روی میآورند كه ازهمپاشيدگی خانواده را در پی دارد. آمار فعلی دادگاههای خانواده، بدخويی مرد را از علتهای قابل توجه متلاشی شدن خانواده برشمرده است.
۳. بخل و خسّت
مؤمن، متأدّب به تأديب الهی است و هزينه زندگی خود را با بسط و قبض عطای الهی تنظيم میكند. اگر خدا به او بدهد، وی هم میدهد و اگر خدا نبخشد، به كسب حرام و طرق نامشروع روی نمیآورد. اما بخيل در هر صورت، نمیدهد و دارايیاش را نگاه میدارد. چنين شخصی، همه و حتی خود را در تنگنا میگذارد و از هزينههای اصلی خانواده نيز شانه خالی میكند و بدينسان فشار فراوانی به خانواده وارد میآورد؛ فشاری كه با توجه به وضعيت مالیاش برای همسر و خانواده، توجيه ندارد و تنها علت آن، خوی زشت بخل است. در اين وضعيت، كمتر كسی تاب میآورد. همسر فرد بخيل، به دزدی پنهان از شوهر روی میآورد يا حداقل در علاقه او به خود ترديد میكند و متقابلاً، علاقهاش به او كاهش میيابد؛ زيرا خود را نزد شوهر، از دارايی و اموالش كمارزشتر میبيند.
۴. بیتدبيری
خانواده در بدو تأسيس با جادهای ناهموار و گردنههايی طولانی روبهروست. دو جوان كه ممكن است هنوز جايگاه شغلی ثابتی برای خود نيافته باشند، با بدهی، تعهدات مالی، هزينه تحصيل، تهيه مسكن يا مخارج تولد و نگهداری فرزند نيز روبهرو میشوند. از سوی ديگر به