خوشرفتار، مؤدب، خدوم، کمککننده، شوخ، رفيق و همراه را دوست ندارد؟! بر اين اساس، معصومان: دستورات متعددی برای تعامل نيكوی دو همسر با هم دادهاند كه در كتابهای حديثی آمده است. گفتنی است در صورت خوشخو نبودن يكی از طرفين، اسلام به صبر و تغافل در برابر آن فرمان داده و معاشرت نيكو را تحمل در برابر چنين همسری خوانده و آن را لازمه حفظ محبت در كانون خانواده دانسته است. هر چند اين تحمل نيز مرز و حدّ شرعی دارد و آنجا كه لازم باشد، مرد بايد غيرت ورزد و زن، وظيفه امر به معروف و نهی از منكر را انجام دهد.
اين نكته را نيز فراموش نكنيم كه امامان: رهنمودهای عملی متعددی برای تحقق معاشرت نيكو پيشنهاد دادهاند؛ مانند سوغات آوردن از سفر، همغذا شدن با خانواده به جای دوستان و همكاران، مطابق ميل خانواده غذا خوردن و كمك به يكديگر، بهويژه كمك مرد در كارهای خانه.
۳. تربيت دينی
از مهمترين اهداف تشكيل خانواده، پديد آوردن و تربيت نسل جايگزين است. چنين نسلی بايد آموزههای نسل قبل را فرا گيرد، آنها را باور و بارور و سپس به نسل بعد منتقل كند. اين اتفاق بدون تعليم و تربيت روی نمیدهد و هر پدر و مادری مسئول هستند افزون بر تجهيز خود به فرهنگ و آداب دينی و اجتماعی، آن را به فرزندان انتقال دهند. ازاينرو، يكی از اصلیترين وظايف پدر و مادر، تعليم و تأديب فرزندان و نگاهداری خانواده از آفتها و آسيبهای نگرشی و رفتاری است؛ اما پيشتر، بايد خود چنين تربيتی داشته باشند و آن را پاس بدارند.