در این آیه، ابتدا به شدّت سختیها و تداوم مشكلات پيامبران گذشته و پیروان آنان پرداخته و سپس در پاسخ درخواست یاری الهی از جانب آنان، به آنها وعده پیروزی نزدیک الهی داده شده است. آيه، گويای آن است كه انبيا و مؤمنان، زمانی منتظر نصرت الهی بودند كه سختیهای فراوانی را تحمّل كرده بودند. در این حال، اعلام نزدیک بودن پیروزی از جانب خدا آنها را امیدوار ساخته است.
گاهی هم رهبران الهی برای آرامشبخشی به پیروانشان این روش را به کار گرفتهاند. نمونه آن در باره قوم بنی اسرائیل هنگامی که از جانب فرعون، مورد تهدید واقع شدند، صورت گرفت. موسی علیه السلام پس از تصميم فرعون به سركوبی بنیاسرائيل، قومش را به استعانت از خدا و صبر و مقاومت در برابر آزارهای فرعونيان فراخواند و برای تسلیت بخشیدن به آنان از مالکیت خدا بر زمین و نفوذ مشیّت او در به حاکمیت رساندن هر بندهای که بخواهد، خبر داد و سپس سرانجام نیک را از آنِ تقواپیشگان دانست:
(...قَالَ سَنُقَتِّلُ أَبْنَاءَهُمْ وَنَسْتَحْی نِسَاءَهُمْ وَإِنَّا فَوْقَهُمْ قَهِرُونَ * قَالَ مُوسی لِقَوْمِهِ اسْتَعِينُواْ بِاللَّهِ وَاصْبرُِواْ إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَقِبَةُ لِلْمُتَّقِين.۱
[فرعون] گفت: «به زودی پسرانشان را میكُشيم و زنانشان را زنده نگاه میداريم، و ما بر آنان مسلّطيم». موسی به قوم خود گفت: «از خدا ياری جوييد و پايداری ورزيد، كه زمين از آنِ خداست. آن را به هر كس از بندگانش كه بخواهد میدهد و فرجام [نيک] برای پرهيزگاران است).
در واقع، موسی علیه السلام با این جملات به حاکمیت یافتن بنی اسرائیل و نابودی فرعونیان بشارت داد که خود، نوعی امیدوار ساختن و در انتظار نصرت قرار دادن آنها بود. امّا روشنتر از آن در آیه بعد از آیه یادشده، بیان شده است که وقتی بنی اسرائیل در مقام شکایت از ظلم و ستم فرعونیان به موسی علیه السلام گفتند: «هم پیش از بعثت تو در عذاب بودیم و هم بعد از آمدن تو رنج میکشیم!»،۲ این بار موسی علیه السلام صریحتر از قبل به آنها امیدواری داد و از روش انتظار پیروزی در آینده استفاده نمود و فرمود: