برخی افراد از نظر عرفی، فرض و لازم میشود و فرار از آن، زشت و ناپسند بشمار میآید. روزها و مناسبتهایی همچون: روز زن(مادر)، روز مرد(پدر)، سالروز تولد، سالروز ازدواج و برخی زمانهای دیگر که در بین اقشار مختلف جامعه، گاهی کمتر یا بیشتر بدان پایبندند.
ب. تحمیل به خاطر رخدادهای مبارک
تحمیل ناشی از وقایعی چون: خرید منزل، بازگشت از سفرهای زیارتی، جشن ازدواج اقوام و نزدیکان، تولّد فرزند نزدیکان و دهها اتّفاقات نیک دیگر که بر اساس سنّت رایج در فرهنگ جامعه برای هر یک از این وقایع، تهیة هدیه، اجتنابناپذیر است.
ج. تحمیل در ارزشمندی هدیه
علاوه بر تحمیل در موارد هدیه، تحمیل در مقدار و ارزش آن نیز اجتنابناپذیر است. این که هدیه باید از میزان معیّنی از نظر ارزش مادی کمتر نباشد، بر گُردة هدیهدهنده، سنگینی میکند. در اغلب موارد این موضوع ـ که از چشم و همچشمی و یا جبران اقدام پیشین فردِ مقابل ناشی میشود ـ ، آزار دهنده است و اثر زیبای هدیه را از بين ميبَرَد. همچنين اینکه هدیة تهیه شده نباید از هدایای اطرافیان کمتر باشد و یا چون هدیة طرف مقابل، از ارزش بالا یا پایینی برخوردار بوده است، پس باید هدیه ما نیز همطراز او باشد، از جمله مصادیقی است که غالباً در تهیة هدیه، نقشآفرینی میکند.
نتیجه آن که براي بسياري از رخدادهاي مبارک، اهدای هديه، به سنّت