از بیعلاقگیِ او نسبت به برقراری رابطه و دوستی با کسی که به او سلام کرده، حکایت میکند. این پیامهای ارسالی از سوی سلام کننده، از طرف شنوندة سلام، بیپاسخ نخواهد ماند و او که حرمت و کرامت نفسش برایش مهم است، سلام نیکو را با محبّت، و سلام ضعیف را با بیعلاقگی پاسخ خواهد گفت. به همین دلیل است که پیامبر رحمت صلی الله علیه وآله که برادری و مودّت را اساس ارتباطات اجتماعی بین مؤمنان قرار داده، در کلامی نورانی به تأثیر محبّتیِ سلام گفتن تصریح ميکند و میفرماید:
أَوَ لا أَدُلُّكُم عَلي شَيءٍ إِذا فَعَلتُم تَحابَبتُم؟ أَفشوا السَّلامَ
بَينَكُم.۱آيا شما را به چيزي راهنمايي نكنم كه اگر انجامش دهيد، محبوب يكديگر خواهيد شد؟ سلام گفتن را در ميان خود آشكار سازيد.
تأثیر سلام و نوع بیان آن را میتوان بیهیچ هزینهای، در تعاملات خود با اطرافیان، در بوتة آزمایش قرار داد و اثرات آن را آنگونه که در توصیههای پیشوایان معصوم علیهم السلام بیان شده، عیناً مشاهده و تجربه کرد.
۳. دست دادن(مصافحه)
یکی دیگر از رفتارهای به ظاهر کوچک، امّا اثرگذار، دست دادن به یکدیگر یا مصافحه است. البته همان گونه که در سلام گفتن، چگونگی ادای آن اهمیت زیادی داشت، در مصافحه نیز علاوه بر انجام دادن آن ـ که بین مؤمنان به صورت یک امر متعارف شمرده میشود، ـ كيفيت و حالت دست