تحقیقات نشان میدهند که برای معنادهی به زندگی، باید به چهار نیاز مهم، پاسخ داده شود. در غیر این صورت، معنادهی به زندگی، مختل خواهد شد. این چهار نیاز، عبارتاند از: هدفمدار بودن در زندگی، ارزشمداری، احساس کارآمدی، و ارزش قائل بودن برای خود.
اگر در پاسخ به یکی از این نیازها، فرد، دچار مشکل شود، در کلّ معنادهی به زندگی، دچار مشکل خواهد شد. یکی از این نیازها، احساس کارآمدی است۱ ؛ یعنی اگر فردی به سه نیاز: ارزشمداری، هدفمداری و ارزش قائل بودن برای خود، پاسخ مثبت بگوید؛ امّا احساس کارآمدی نداشته باشد، دچار نقص است و کلّ معنادهی، به زندگی آسیب میبیند. جالب آن که «احساس کارآمدی» و «رضایت شغلی»، دو مفهوم بسیار نزدیک به هم هستند و بسیار کم است کسی که رضایت شغلی نداشته باشد، امّا احساس کارآمدی داشته باشد. اگر شخص بیکاری، مدّتی تلاش کند؛ امّا از یافتن شغل، مأیوس شود، حتماً احساس کارآمدی او مخدوش خواهد شد.
۶. اوقات فراغت
اوقات فراغت، به فعّالیتهایی گفته میشود که مردم، در وقت آزاد خود، انجام میدهند و این کارها را به خاطر فواید و نتایج آنها، تفریح، سرگرمی، پیشرفت و اصلاح، و یا دیگر اهدافی که در نظر دارند، انجام میدهند. این کار را به خاطر درآمد مادّی انجام نمیدهد. پس تنها داشتن